Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kendi binasında başkan Halil ASLAN ve yönetimin misafirleri Çukurova Belediye Başkanı Soner ÇETİN ve Şanlıurfalı hemşerileri ile birlikte muhteşem sıra gecesinde çiğ köfte,davul,zurna ve halaylar eşliğinde unutulmaz gece yaşandı. Adana’da yaşayan Şanlıurfalılar Dernek başkanı gençliğin verdiği azimli kararlı duruşu ile ve en önemlisi misafirperverliği ile tanınan av. Halil ASLAN davullu, zurnalı çiğ köfteli sıra gecesinde misafirlerini ağırlamaktan onur duyduğunu bu tür sıra gecelerinin sıkça yapılacağını söyleyen başkan ASLAN burada ki amaç sadece eğlenmek değil buradaki amacımız Şanlıurfalı hemşerilerimizle muhabbet etmek biribirimizi dahada yakından tanımak ve hemşerilerimizin sorunlarını dinleyip zaman içerisinde hemşerilerimizin sorunlarına çözüm üretmektir.Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kendi binasında başkan Halil ASLAN ve yönetimin misafirleri Çukurova Belediye Başkanı Soner ÇETİN ve Şanlıurfalı hemşerileri ile birlikte muhteşem sıra gecesinde çiğ köfte,davul,zurna ve halaylar eşliğinde unutulmaz gece yaşandı. Adana’da yaşayan Şanlıurfalılar Dernek başkanı gençliğin verdiği azimli kararlı duruşu ile ve en önemlisi misafirperverliği ile tanınan av. Halil ASLAN davullu, zurnalı çiğ köfteli sıra gecesinde misafirlerini ağırlamaktan onur duyduğunu bu tür sıra gecelerinin sıkça yapılacağını söyleyen başkan ASLAN burada ki amaç sadece eğlenmek değil buradaki amacımız Şanlıurfalı hemşerilerimizle muhabbet etmek biribirimizi dahada yakından tanımak ve hemşerilerimizin sorunlarını dinleyip zaman içerisinde hemşerilerimizin sorunlarına çözüm üretmektir.

BAŞKAN SONER ÇETİN ŞANLIURFALILAR DERNEĞİNİ HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU

Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kendi binasında başkan Halil ASLAN ve yönetimin misafirleri Çukurova Belediye Başkanı Soner ÇETİN ve Şanlıurfalı hemşerileri ile birlikte muhteşem sıra gecesinde çiğ köfte,davul,zurna ve halaylar eşliğinde unutulmaz gece yaşandı. Adana’da yaşayan Şanlıurfalılar Dernek başkanı gençliğin verdiği azimli kararlı duruşu ile ve en önemlisi misafirperverliği ile tanınan av. Halil ASLAN davullu, zurnalı çiğ köfteli sıra gecesinde misafirlerini ağırlamaktan onur duyduğunu bu tür sıra gecelerinin sıkça yapılacağını söyleyen başkan ASLAN burada ki amaç sadece eğlenmek değil buradaki amacımız Şanlıurfalı hemşerilerimizle muhabbet etmek biribirimizi dahada yakından tanımak ve hemşerilerimizin sorunlarını dinleyip zaman içerisinde hemşerilerimizin sorunlarına çözüm üretmektir.

ÇUKUROVA İLÇE BELEDİYE BAŞKANI
ÇUKUROVA İLÇE BELEDİYE BAŞKANI

Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kendi binasında başkan Halil ASLAN ve yönetimin misafirleri Çukurova Belediye Başkanı Soner ÇETİN ve Şanlıurfalı hemşerileri ile birlikte muhteşem sıra gecesinde çiğ köfte,davul,zurna ve halaylar eşliğinde unutulmaz gece yaşandı.

Adana’da yaşayan Şanlıurfalılar Dernek başkanı gençliğin verdiği azimli kararlı duruşu ile ve en önemlisi misafirperverliği ile tanınan av. Halil ASLAN davullu, zurnalı çiğ köfteli sıra gecesinde misafirlerini ağırlamaktan onur duyduğunu  bu tür sıra gecelerinin sıkça yapılacağını söyleyen başkan ASLAN burada ki amaç sadece eğlenmek değil buradaki amacımız Şanlıurfalı hemşerilerimizle muhabbet etmek biribirimizi dahada yakından tanımak ve hemşerilerimizin sorunlarını dinleyip zaman içerisinde hemşerilerimizin sorunlarına çözüm üretmektir.

Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine hayırlı olsun ziyaretine bulunan Adana Çukurova Belediye Başkanı sayın Soner ÇETİN öncelikle siz değerli Şanlıurfalı hemşerilerimi, gurbette yaşayan Şanlıurfalılar olarak her zaman Şanlıurfalı hemşerilerimiz için mücadele ettiklerini dile getiren Çukurova Belediye Başkanı Soner ÇETİN Doğduğumuz yerden buralara geldik ve yerleştik, Bizler hem doğduğumuz hemde doyduğumuz memleketlerimiz arasında gönül köprüsü kurmak için yola çıktık. Gurbette yaşayan tüm Şanlıurfalı hemşerilerimiz bizim için çok değerlidir, Adana’da en çok nüfus Şanlıurfalı hemşerimiz yaşamakta, Şanlıurfa’yı temsil eden derneğimiz Adana’da çok güçlü konumda hemşerilerimizi bir araya getiren sayın ASLAN ve yönetimine çok teşekkür eder başarılarının devamını dilerim dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner ÇETİN Şanlıurfalılara neden hemşerim dediğinide açıklamasında çok eski bir tarihte 135 yıl kadar önce Şanlıurfa Bozova’dan baba tarafım  göç ettiklerini Adana’ya geldiklerini dile getiren ÇETİN ana tarafımda Van ercişten Adana’ya geldiklerini ve bu bereketli topraklarda onları buluşturmuş öz mü öz Adanalı olduğunu dile getiren ÇETİN ama kökenimin Şanlıurfa’ya dayandığını ve kendisinin Adana’nın Karataş ilçesinde dünyaya geldiğini söyledi bizler kısacası Türkiyeliyiz dedi ve ekledi ’’Ben Şanlıurfalılarla kökeninden dolayı sizlerle hemşeri olmaktan gurur duyuyorum.’’

ÇETİN son olarak şöyle devam etti ‘’Siyaset yapmaya gelmedim ama Şanlıurfalı hemşerilerimde seçim zamanı hemşerileri için yani beni yalnız bırakmayacaklarınıda iyi bilirler.’’ dedi ve seçim zamanı kendisine seçimde destek olacaklarına inanıyorum dedi. Çukurova Belediye Başkanı Soner ÇETİN Şanlıurfalılar derneğine üye olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Şanlıurfalılar dernek başkanı ASLAN’ı yönetimi ve tüm hemşerilerine misafirperverliğinden dolayı çok teşekkür etti ve tüm dernek başkanı ve yönetimine başarılar diledi. 

Adana Şanlıurfalılar Dernek başkanı Halil ASLAN  tüm katılım sağlayan  misafirlerine, hemşerilerine ve  Çukurova Belediye Başkanı sayın Soner ÇETİN’e hoş geldiniz konuşmasından sonra, tüm Şanlıurfalılar için şanslı olduklarını dile getiren ASLAN Şanlıurfalıları kendi mülkümüz olan yeni aldığımız dernek binamıza belediye başkanlarının arasında  ilk ziyaret eden Çukurova Belediye Başkanı sayın Soner Çetin olduğunu ifade etti. Şanlıurfalılar derneğinin ilk kuruluş tarihine dikkat çeken başkan ASLAN 1997 yılında kurulduğunu ve ilk kurucularından olan av. Fatma Kaymaz SON hanımefendide aralarında olduklarından dolayı çok sevindiklerini ve kendilerine katılımından dolayı teşekkür eden ASLAN Şanlıurfalılar derneğinin ilk kurulumu 1968 yılında aslen Şanlıurfalı  hayır sever  Cemil BABA isimli tarafından Tepebağ’da küçük bi lokal olarak dernek kuruyor ve Şanlıurfalıları bir araya getiriyor. Dernek adına para topluyor o toplanan paralarla camiler, çeşmeler ve hemşerilerinin durumu olmayanlara dernek parasından toplanan paralardan ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunuyordu, ve yıllar sonra 1980 yılında ihtilalden dolayı tüm derneklerin kapatıldığını dile getirdi. 25 yıl önce yani 1997’de on bir tane Şanlıurfalı  hayırsever iş adamları bir araya gelerek tekrardan Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma  derneğini kuruyorlar, ve Şanlıurfalılar derneği ilk kurulduğunda Adana ibaresi olmadığını dile getirdi, Şanlıurfalılar dernek başkanı ASLAN bi espiri yaparak Adanalılardan sonra Adana’da  yaşayan Şanlıurfalılar olduğunu  sonra Mardinli olduğunu hemşerilerinin olduğunu ve bunu Adana nüfus idaresinden 300.000 belgelediklerini çok az bir farkla Şanlıurfalılar daha fazla olduklarını dile getirdi. ASLAN sözlerine şöyle devam etti, Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimize sadece Şanlıurfalı hemşerilerimiz değil Şanlıurfa’mızın çevresindeki tüm illerin Mardin, Diyarbakır, Adıyaman tüm Türkiye ’li vatandaşları bile Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne üye olmaları için çay ve kahve ikram etmek ve sohbet etmek için Şanlıurfalılar derneğimize bekleriz ve dernek binamıza gelen her misafirimizin başımızın üstünde yeri olduğunu ve Şanlıurfamızdan yolu geçen herkesi üye olabileceğini dile getirdi.

Şanlıurfalılar yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak vatandaşlarımıza Şanlıurfa’dan göç edenlere kültürümüzü, örf ve adetlerimizi yaşatmak için bir araya geldiklerini ve amaçlarının tüm halkına hayır ve yardımlar yaparak okuyan öğrencilerimize burs vermek tüm Şanlıurfalı hemşerilerinin yanında olduğunu ve her zaman Şanlıurfalılar için elimizden gelen gayreti canla başla gece demeden gündüz demeden mücadelemizi büyük bir azimle sürdüreceğini dile getirdi.

Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Halil ASLAN, ikinci başkan Ali GÖL, ikinci başkan Abdullah TUMBUL, başkan yardımcısı Ayhan ŞİRİN, Başkan yardımcısı Biral SERTTAŞ, başkan yardımcısı Mahmut AYDIN, başkan yardımcısı Mehmet Veysi KURUL, başkan yardımcısı Muhittin DEMİR, başkan yardımcısı Musa BULUT, başkan yardımcısı Vahit MENTER Adana’da yaşayan Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine uzun zamandan belli gönül vermiş her daim hemşerilerinin yanında olan Şanlıurfa’ya ve hemşerilerine emek vermiş Şanlıurfalı derneğine her daim  maddi ve manevi katkıda bulunan 2016 yıllarında dernek başkanlığı yapmış  iş adamı Şirin Park Otel yönetim kurulu başkanı sayın İbrahim ŞİRİN ONURSAL başkanı seçildi, ŞİRİN onursal başkanlığı belgesini alarak dernek yönetimi ile resim çekildi.

Onursal başkanlığına dernek yönetim kararı ile seçilen iş adamı İbrahim ŞİRİN beni onursal başkan olarak bu göreve layık gören Şanlıurfalılar dernek başkanı ASLAN yönetimine ve yönetim üyelerine çok teşekkür ederim dedi. Onursal başkan ŞİRİN sözlerine şöyle devam etti, aslen Şanlıurfa Siverek’li olan ŞİRİNPARK GRUP yönetim kurulu başkanı İbrahim ŞİRİN yıllar su gibi akarken benim Adana’da ki yaşantımın 29 yılını Siverek’te 44 yılında Adana’da yaşamım boyunca aklım hep Siverek’te hep hemşerilerime nasıl faydam olur nasıl yardımcı olurum diye düşünürüm. 2016 yıllarında başkanlık yaptığımda ben 15 günde bir sıra gecesi yapardım.

ŞANLI URFALILAR DERNEGİ
ŞANLI URFALILAR DERNEGİ

Hemşerilerimizle bir araya gelelim sohbet muhabbet edelim hemşerilerimizin sıkıntılarını dinlemek ve gidermek içindi, ama şimdide kardeşim Halil ASLAN Şanlıurfalılar dernek başkanı oldu dünden bu yana hemşerileri için nasıl faydalı olurum neler yapabilirim diye hep bir düşünce içerisinde ve bu sıra gecelerinde beni geçti haftada bir yapmaya başladı.Sayın ŞİRİN sözlerine şöyle devam etti,2016 yılında başkanlık yaptığım dönemlerde tüm Şanlıurfalı hemşerilerimin hizmetindeydim.

Gündüz demeden gece demeden saat kaç olursa olsun hiç telefonum kapatmadan hemşerilerimizin hizmetindeydim, Biz Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma derneğimizin tüm siyasi partilerinin hepsine aynı yakınlıkta olduğunu dile getiren ŞİRİN tüm Şanlıurfalılara seslenerek dostlarını hemşerilerini dernek binamıza getirsin ve biz Şanlıurfalılar olarak ne kadar cana yakın ne kadar misafirperver olduğumuzu dilden dile konuşulsun, ŞİRİN PARK GRUP yönetim kurulu başkanı kendisine Şanlıurfalılar derneğinin onursal başkan seçilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ve bu görevi son hızla tüm hemşerilerine layıkı ile yapacağını dile getirdi ve tüm hemşerilerine teşekkür etti.

Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Halil ASLAN  böyle önemli ve anlamlı bir gecede beni ve yönetimimi yalnız bırakmayan öncelikle Çukurova Belediye Başkanına ve Adana’da yaşayan tüm hemşerilerime sonsuz teşekkür etti ve tüm Şanlıurfalı,Adana’lı,Mardinli,Diyarbakır’lı,Gaziantepli kısacası tüm TÜRKİYE’li hemşerilerine selam ve muhabbetlerini iletti. Şanlıurfalılar Dernek başkanı bu gecemizde maddi desteğini üstlenen  iş adamı Ali GÖL ve derneğimize gelen misafirlerimizi karşılayan Yönetimime sıra gecesi ekibi Mustafa DEVECİOĞLU ekibine çok teşekkür ederim dedi. 

HABER ve FOTOĞRAFLAR İZZET ÇAKAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir