TÜRKİSTANLILAR KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ, 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER FARKINDALIK GÜNÜ’NDE ENGELLİ TÜM İNSANLAR İÇİN BİR ARAYA GELDİ.

3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü’nde Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Türkistanlı engelli hemşehrileri için ve bütün engelli insanlar için bir araya geldi. Bu önemli güne Sarıçam Belediye Başkanı Sayın Av. Bilal Uludağ, STK temsilcileri ve Türkistanlı gençler katıldı.

Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı M. Osman Beg: “İnsanları birbirinden ayıran ve hayatı zorlaştıran asıl engel kalpleri sevgiden, anlayıştan ve merhametten uzaklaştıran engeldir. İnsanlık olarak ilk aşmamız gereken engel budur. Fiziksel ve biyolojik engele sahip olan insanlarımızı anlamak, onlara destek olmak, her zaman onların yanında olduğumuzu göstermek ve yaşamı onlar için daha kolay hale getirmek insanlık vazifemizdir. Biz Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak engelli olan Türkistanlı hemşehrilerimizin ve tüm engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Fiziksel şartlarda eşit olmayabiliriz ama kalplerimiz arasında hiçbir engel olmadığını bilmelerini isteriz.” dedi.

Gelin hep birlikte engellerini aşan Türkistanlı hemşehrimizin sözlerine kulak verelim: “Yaşadığımız toplumda biz engellilerin karşılaştıkları zorluklar sizin günlük yaşantınızda tek bir saniyenizi dahi almaz, bizleri tam anlayabilmeniz için bir saatliğine gözlerinizi bağlayın bir saatliğine ellerinizi ayaklarınızı bağlayın bir saatliğine kulaklarınızı tıkayın ve konuşmayın göreceksiniz yüreğiniz daralacak ruhunu sıkılacak isyan edeceksiniz Bir saate siz dayanamazken bizler bir ömür boyu bu engeli Allah’a şükrederek yaşıyoruz. 

Önünüze engel oldu mu hiç kaldırımlar, dışarıda tuvalet sorun oldu mu, herhangi bir yerde otururken değişik bakışlar gördünüz mü, iç dünyanızda fırtınalar yaşadınız mı, bizler hayatın bütün zorluklarına sizlere nazaran çifter çifter yaşıyoruz ve üstesinden gelmek için olağanüstü mücadele ediyoruz. Her insan gibi evlenmek bizim de hakkımız ama ne yazık ki en yakınlarımız tarafından mutlu olmamız engelleniyor. Bunlar nasıl ev idare edecek çocuklarına nasıl bakacak bu çok basit sebepler yüzünden, eğitim hayatınızda fiziksel sorununuz yüzünden geride kalmak nasıl bir duygu biliyor musunuz?

Onlar futbol oynarken koşarken imrenerek bakmak, hele çocukluk dönemimizde yaşadıklarımızı bu çocuk aklıyla engelliliği anlamadan, ne olduğunu bilmeden çocuk ruhu ile yaşadıklarımız anlatılacak gibi değil. Okuduğunuz gibi çok basit 3-5 sorundan bahsettim, her ne olursa olsun bizler sizlerle yaşayacağız. Umarım hiçbiriniz herhangi bir engelle yaşamak zorunda kalmazsınız, temennim bu!” 

3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü’nde yanımızda olan Sarıçam Belediye Başkanı Sayın Av. Bilal Uludağ’a STK temsilcilerine, tüm dost ve hemşehrilerimize teşekkür ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir