Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer EsendemirÇukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir
Esendemir; “En kutsal meslek öğretmenliktir”

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verildiği 24 Kasım 1928’den beri öğretmenliğin kutsal bir meslek haline geldiğini belirterek, Cumhuriyet devrimlerini yaşatma kararlılığını sürdüren özverili tüm öğretmelerin öğretmenler gününü kutladı.

Başöğretmen Atatürk’ün toplumun çağdaş uygarlık yolunda ilerlemesinin önündeki bütün engelleri kaldırdığını belirten Esendemir, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, “Gerçek bir halk önderi olarak toplumun tüm kesimlerine yazı tahtası önünde yeni harfleri öğreten Atatürk, Kurtuluş Zaferinin yetenekli komutanı olduğu kadar sivil yaşamda güçlü bir halk önderi ve değerli bir öğretmen olduğunu da gözleri önüne sermiştir.” dedi

Esendemir, “Büyük önderimiz Atatürk’ün başöğretmenliği akıl ve bilim temelliydi. O aklın ve bilimin önemini, ‘Ben manevi miras olarak hiçbir nas-ı kati, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır… Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde aklın ve bilimin rehberliğini kabul ederlerse manevi mirasçılarım olurlar’ diye anlatmıştır. Bu yönüyle bizler akıl ve bilimi yaşatmaya devam ettikçe, Atamızın fikir ölümsüzlüğü de yaşamaya devam edecektir.” diye konuştu.

Başkan Esendemir, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere geçmişten bu güne vefat etmiş öğretmenlere rahmet dilerken, Türkiye’nin aydınlık yarınları için çalışan tüm öğretmenlerin de öğretmenler gününü kutlayarak, başarılar diledi.

YÖNETİM KURULU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir