İsviçre, Lugano Şehri ve Tether Operations Limited, Avrupa'da Blockchain'in Benimsenmesi Adına Bir Mükemmellik Merkezi Kurmak İçin Çalışmaları Başlattıİsviçre, Lugano Şehri ve Tether Operations Limited, Avrupa'da Blockchain'in Benimsenmesi Adına Bir Mükemmellik Merkezi Kurmak İçin Çalışmaları Başlattı

İsviçre, Lugano Şehri ve Tether Operations Limited, Avrupa’da Blockchain’in Benimsenmesi Adına Bir Mükemmellik Merkezi Kurmak İçin Çalışmaları Başlattı

Dünya piyasalarında her gün daha fazla konuşulan blockchain teknolojileri alanında yaşanan yeniliklere bir yenisi daha eklendi. Dünyanın farklı kentlerinde başlatılan blockchain bazlı projelerin etkisi ise tüm finans piyasalarına etki ediyor.

İş birliği; Lugano’da Blockchain’in benimsenmesini teşvik etmeyi ve vatandaşların Bitcoin, Tether ve seçilmiş CHF tabanlı Stablecoin’lerle yıllık vergi ve şehir hizmeti bedellerini ödemelerine olanak sağlamayı amaçlıyor.

Dünyanın en büyük stablecoin’i Tether (USDt) ile blockchain destekli platformunu desteklemesiyle bilinen teknoloji şirketi Tether Operations Limited, bugün İsviçre’nin hareketli şehri Lugano ile iş birliği içinde Avrupa’da blockchain’in benimsenmesi için bir mükemmellik merkezi kurulduğunu duyurdu.

Tether ve Lugano şehri, şehrin blok zincir yeteneklerini ölçeklendirmek ve Lugano’nun Avrupa blok zincirinin benimsenmesi doğrultusunda bir merkez haline dönüşmesini sağlamak amacıyla birlikte çalışacaklar.

Tether ve Lugano

Tether ve Lugano şehrinin bu iş birliği, blockchain teknolojilerinin gerçek dünyadaki kullanım kolaylığını Lugano sakinlerine göstermeyi amaçlıyor. Bu proje; bugüne dek olanların aksine ana hedef kitleye şehir sakinlerini koyarken, kolay uygulamalar sunmaya odaklanıyor.

Lugano, kentsel ölçekte deney ve prototipleme yoluyla inovasyonun yanı sıra, dijital alanlarda projeler uygulayan Lugano Living Lab de dahil olmak üzere birçok yenilikçi girişime ev sahipliği yapıyor. Lugano’nun ekosistemi, Tether’in mevcut blockchain uygulamalarının çoğunun ötesine geçmesine ve ilk tam ölçekli kentsel kolay kullanım fonksiyonu için elverişli bir ortam sağlıyor. 

Bu kapsamda, Lugano’daki uygulama, altyapı maliyetlerini azaltan ve küresel piyasalara erişilebilirliği artıran özel kullanım durumlarına sahip yerelleştirilmiş hizmetler aracılığıyla kullanıma açılacak. 

Geleceğin Ölçeklenebilirliği

Lugano yakın gelecekte, vatandaşların ve şirketlerin yıllık vergilerini, mal ve hizmetlerini kripto para biriminde tam olarak ödemelerinin sağlanabilirliğini ölçeklendirmeyi hedefliyor. Bu tip ödemeler için kabul edilecek olan Bitcoin, Tether ve CHF tabanlı stablecoinler için resmi onaylar alındı. Bu sayede fonlar farklı servis sağlayıcılar aracılığıyla yerel FIAT para birimine çevrilebilecek. Bu süreç sonlandığında, Lugano dünyada kripto para birimi ödeme ekonomisi uygulayan ilk merkez olacak.

Lugano, yerel işletmelerin bu uygulamayı destekleyecek teknolojik altyapıya sahip olduğunu test etme amacıyla mevcut ödeme hizmetlerinin izin verilen stablecoin’lere entegre edilmesini hızlandırmak için Tether ve diğer servis sağlayıcılarla çalışmaya başlayacak.

Lightning Network, güvenlik ve gizlilikten ödün vermeden blockchain ile ilişkili ölçeklenebilirlik engellerini bertaraf eden, yüksek ölçeklenebilir nitelikte bir ödeme sistemi haline gelmesiyle, Lugano’nun hizmetlere entegre edeceği çözümlerden biri olacak.

Lugano ve Tether’in Anlaşma Kapsamı

Lugano ve Tether, merkezi konumdaki uzman barındırma şirketleri ve girişimleri de dahil olmak üzere çeşitli girişimlerle stratejik bir iş birliği başlatan, kuruluşlarını ve günlük operasyonlarını kolaylaştırmayı amaçlayan blockchain ile ilgili her şey için katalizör görevi görecek bir mutabakat imzaladılar. Bu kapsamda, Lugano, kripto topluluğunun büyüyebileceği ve gelişebileceği bir ev olmayı hedefliyor.

Tether liderliğindeki kripto endüstrisinden bazı şirketler, bölgedeki blockchain hizmetlerini oluşturmaya odaklanan blockchain tabanlı girişimlerin finanse edilmesini sağlamak için milyonlarca dolarlık bir fon oluşturacak. Buna ek olarak Tether, yerel üniversiteler ve araştırma enstitüleri ile iş birliği yaparak yeni nesillerin eğitimine odaklanan Lugano’nun uzmanlık, bilgi ve desteğine katkıda bulunacak (yakın gelecekte 500 eğitim bursu sağlanacak).

Girişim aynı zamanda çevreci finansmanın bir işareti olarak da hizmet verecek. Ortak çaba, bitcoin madenciliğine güç sağlamak doğrultusunda doğal kaynakları ve çevre dostu alternatifleri kullanmaya odaklanacak, bitcoin’in yenilenebilir enerji gelişiminde güçlü bir hızlandırıcı olarak hareket etmesine ivme verecek. Bu durum, Bitcoin’e yatırım yapan bir şehrin, yerel altyapının büyümesine yeniden yatırım yapmak için madencilik gelirlerini nasıl kullanabileceğinin bir örneği olacak.

Lugano Belediye Başkanı Michele Foletti, 

“Lugano geleceğine yatırım yapıyor” şeklinde konuştu. Son yıllarda, MyLugano uygulaması ve LVGA Puan ödeme platformu, Lugano dijital frangı ve 3Achain blockchain altyapısı dahil olmak üzere blockchain tabanlı çözümleri zaten uyguladıklarını söyleyen Foletti, bu teknolojiye, teknolojiyi ölçeklendirme potansiyeline güvendiklerini, Tether iş birlikleriyle daha iyi ve akıllı bir şehir inşa edeceğine inandıklarını ifade etti.

Tether’in CTO’su Paolo Ardoino,

 “Lugano, yenilikçi ve gelecek odaklı düşünen insanlarla dolu canlı bir şehir” şeklinde konuştu. Ardonio, sözlerini “Dünyanın en büyük stablecoini olarak, her büyüklükteki işletmenin, daha sürdürülebilir, şeffaf ve güvenilir finansal ve günlük hizmetler sunduğu, yerel vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için blockchain platformlarından yararlanabilecekleri bir gelecek öngörüyoruz. Lugano’nun global platformda bir model olmasını diliyoruz.” şeklinde devam ettirdi. 

Bu süreç yönetimi, Lugano’nun bir yıldan uzun bir süre önce kendisini hızla büyüyen bir sektörde tercih edilen hedef olarak konumlandırmayı amaçlayan somut eylemlerle başlattığı bir dönemin son adımı olarak yer alıyor. Daha önce bahsedilen LVGA Puanlarına ek olarak, Lugano, İsviçre’deki en önemli kamu ve özel şirketlerde yaklaşık otuz ortağın yanı sıra açık olan bir dizi blockchain etkinliğini içeren EVM uyumlu “3Achain’i” geliştirdi, tüm kullanımlar ise 2021 yılının sonbaharında halkın kullanımına açılacak. 

Yaklaşan Etkinliler

Ekim 2022’de gerçekleşecek olan Bitcoin Dünya Forumu Lugano, iletişim ve finans özgürlüğüyle ilgili panellere ev sahipliği yapacak. Tether, dijital finans dünyasının önde gelen fikir liderlerini, sektör yaratıcılarını iş birliği ve network kurmaları amacıyla bir araya getirecek.

Tether Hakkında;

Tether Ekim 2014’te ilk stablecoin olarak kuruldu ve Mart 2018’e kadar piyasadaki tek stablecoin olarak varlık gösterdi. Paraya modern bir yorum sunan Tether, eski finansal sistemi sarsıyor. Tether, şeffaflık ve uyum taahhüdüyle, parayla işlem yapmanın en güvenli, en hızlı ve en düşük maliyetli yoludur.

Tether, Bitcoin ve Ethereum gibi alternatiflere FIAT isimli dijital para birimini ekleyerek, anlık küresel işlemler gibi dijital para birimi avantajlarını, geleneksel para birimine sunarak ve fiyat istikrarı gibi geleneksel para birimi avantajlarını dijital para birimine dahil ederek daha bağlantılı bir ekosistemine önemli bir katkı sağlıyor. Tam şeffaflık ve uyumluluk taahhüdüyle Tether, parayla işlem yapmanın en güvenli, en hızlı ve en düşük maliyetli yolu.

Lugano Şehri Hakkında;

Lugano, Güney İsviçre’nin ekonomik başkenti olarak Milano ve Zürih metropolleri arasında stratejik bir konumda yer alıyor. Olağanüstü bir doğal zenginliğe sahip olan Lugano, yaşamak ve çalışmak için ideal bir şehirler arasında yer alıyor. Lugano, bugün önemli bir finans merkezine, ilaç, ticaret, turizm ve moda merkezine ev sahipliği yapıyor.

1996’dan beri bir üniversite şehri olan Lugano, Dalle Molle Yapay Zeka Enstitüsü (IDSIA) ve İsviçre Ulusal Süper Hesaplama Merkezi (CSCS) dahil olmak üzere dünya standartlarında araştırma kurumlarına ve altyapısına da ev sahipliği yapıyor. Ülkedeki en güvenli şehirler arasında yer alan Lugano, iş dostu yasaları, harika altyapısı ve İsviçre’ye özgü siyasi istikrarı ile gerçek bir Akdeniz ülkesini yaşamını yansıtıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir