Yeni Akit gazetesinin yeni hedefi TaksicilerYeni Akit gazetesinin yeni hedefi Taksiciler

Yeni Akit gazetesinin yeni hedefi Taksiciler

Yeni Akit gazetesi yayımlanan bir nüshasında Taksici esnafını hedef gösterdi. “Dağda Terörü bitirdik Şu kansızları bitiremedik” başlığıyla verilen haberde taksici esnafı  hedefe kondu.

 “Yalancı, iftiracı, çarpıtıcı, ötekileştirici, düşmanlaştırıcı söylem üstadı ‘Yeni Akit’ gazetemsi oluşumundan bu seferde nasibini Taksici esnafı aldı.Kendilerini gazeteci sanan Yeni Akit’in haberde kullandığı dil ve söylem ötekileştirici hedef gösteren ve toplumu düşmanlaştıran ifadelerle dolu.

Taksicilerin çalışma koşullarını gören duyan yok  güvensiz koşullarda çalışan

Müşteri seçme şansı olmayan.  Evin götüreceği ekmeği için önüne çıkan müşteriyi alan  başına bir şey geldiğinde  kendi çabaları ile bu tür sorunları aşamaya çalışan. Bazen de şüphelendiği müşterileri can güvenliği için alamayan taksici esnafının sesini duyan yok bazı tekil olayları genel bir durummuş gibi gösterip toplumda algı yaratıp düşmanlık tohumları ekmeyi çok iyi yapıyorlar.

Akit gazetesi sürekli butür sözde haberlerle toplumu bölen, ayrıştıran, kışkırtan halkı kin ve nefret söylemleri habermiş gibi gösteren  bir gazete biz taksici esnafı olarak bu söylemleri kabul etmemiz mümkün değil bizler namusu ile çalışan ve aile sinin kursağına haram lokma sokmayan çocuğunun yüzün bakabilenleriz.

Adana Taksiciler Dernegi olarak ve tüm taksici esnafı olarak yeni akit gazetesini şiddetle kınıyoruz .Pazartesi günü yasal hakkımızı kullanıp .Suç duyurusu dilekçesini Adana cumhuriyet başsavcılığına sunacagız.Adana Taksiciler Derneği olarak taksici esnafının heryerde hakkını  ariyacagiz.

Adana Taksiciler Derneği yönetim kurulu adına Hasan Ceylan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir