Bilim insanları tüm dünyada heyecan dalgası yaratan büyük bir keşif duyurdu. Yaşamın köklerini araştıran bilim insanları, çalışmalarını dünyanın birçok noktasında yürütürken son dönemde Afrika üzerinde yoğunlaşmışlardı.. Bu kıtada yapılan araştırmalar dünyadaki yaşamın temellerini araştırmaya dayanıyordu. İşte bu araştırmaların sonucunda ortaya çıkan bir keşif dünyada büyük bir heyecan dalgası yarattı.
Güney Afrika’daki 2 milyar yıllık bir kayada, dünya üzerindeki en yaşlı mikropları keşfetti.
Afrika’da faaliyetlerini yürüten araştırmacılar Güney Afrika’da 2 milyar yaşındaki bir kayanın üzerinde 2 milyar yıllık mikroplar tespit ettiklerini duyurdu.
Microbial Ecology dergisi Tokyo Üniversitesi Yer ve Gezegen Bilimleri Bölümü’nden bir ekibin duyurduğu keşfi yayımladı. Ekip lideri Yohey Suzuki, bu tür eski kayaçların yaşama uygun olup olmadığının bilinmediğini söyledi. Ekip lideri cümlelerini “Bu çok heyecan verici bir keşif” diyerek sonlandırdı.
“Bu Keşif Mars’ın da Geçmişini Aydınlatabilir”
Şimdiye kadar yaşamın başladığı nokta olarak kabul edilen zaman günümüzden 100 milyon yıl öncesini işaret ediyordu. Dünya üzerindeki bilinen en eski yaşam formlarının bir okyanusun dibinde bulunan 100 milyon yıllık bir tortulun üzerinde tespit edilen eski yaşam formlarının gösterdiği izlere dayanıyordu. Ve bu tespitler yaşamın 100 milyon yıl önce başladığını işaret ediyordu. Yeni keşfin ise sadece Dünya’nın değil Mars’ın geçmişini aydınlatmada önemli bir yeri olacağını gösteriyor.
İnsanoğlu Geçmişin İzinde
İnsanoğlu merakını ve gözlerini geçmişine çevirdi. Büyük bir tutkuyla bilinmeyenleri araştırıp bulduklarını dünyayla paylaşan bilim insanları, her yeni keşifle heyecan yaratmaya devam ediyor.
Uzay bilim ve mikrobiyolojinin iç içe geçtiği derin araştırmalar insanların ve hayatın ortaya çıkışı konusunda tüm bilinmeyenlere öğrenme tutkusuyla işlemeye devam ediyor.