‘Yaralarımızı hep birlikte saracağız’‘Yaralarımızı hep birlikte saracağız’

 ‘Yaralarımızı hep birlikte saracağız’

Türkiye’nin 10 kentinde büyük yıkıma ve can kaybına neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin bölgede yol açtığı yaraları sarmak, destek olmak ve incelemelerde bulunmak için afet bölgelerine Türkiye’nin her köşesinden geçmiş olsun ve destek ziyaretleri sürüyor.

Bursa’ın ilçesi Nilüfer Belediyesi’nin önceki dönem Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa eski İl Başkanı Şadi Özdemir ve Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Baysal, depremin yıktığı ve zarar gören illerde incelemelerde bulunmak ve geçmiş olsun ziyareti için Adana’ya geldiler.

Başkanların İlk durakları AGSYD Adana Şubesi oldu. AGSYD Şube Başkanı Mustafa Boz’u ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Mustafa Bozbey, Şadi Özdemir ve Yüksel Baysal afetin boyutunun çok ağır olduğunu ve birlik ve beraberlik içerisinde bu yaraların sarılacağını dile getirdiler.

Buradan diğer afet bölgelerine giderek incelemelerde bulunacaklarını belirten, Bursalı Başkanlar, “Çok büyük bir felaket yaşadık. Ulus olarak hepimiz çok üzgünüz. Türkiye’yi derinden yaralayan bu acının tarifi yok. Ülkemiz, depremden etkilenen vatandaşlarımız için tek yürek oldu.  Hep birlikte yaralarımızı sarmak için çalışıyoruz. Bu yara sadece depremzedelerimizin değil hepimizin ortak yarasıdır. Türk milleti gibi birbirine sahip çıkan, kenetlenen ve elini taşın altına koyan bir millet yoktur. Güçlüyüz ve bunu da başaracağız.

Büyük afette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve yakınlarına Allah’tan sabır vermesini dileriz, Geçmiş olsun Türkiyem. Milletimizin Başısağolsun. Rabbim böyle acıları bir daha yaşatmasın’ diye konuştular.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir