Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe’yi ölümünün 25. yılında unutmadıklarını belirterek, onu saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe’yi ölümünün 25. yılında unutmadıklarını belirterek, onu saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.

ÇGC, Gazeteci Metin Göktepe’yi Unutmadı

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe’yi ölümünün 25. yılında unutmadıklarını belirterek, onu saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.

Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Esendemir, takip ettiği bir haberde çıkan olaylar nedeniyle gözaltına alınan ve görevlilerce dövüldükten sonra hayatını kaybeden gazeteci Metin Göktepe’nin halka haber ulaştırmaktan başka bir amacının olmadığını vurguladı.

Metin Göktepe’nin ölümünden duyulan üzüntü

Son yıllarda gazetecilere yönelik baskı ve tehdit unsurlarının arttığına işaret eden Esendemir, yaşadığı tüm zorluklara rağmen görevini yapma gayretinde olan Metin Göktepe’nin ölümünden duyulan üzüntünün hafızalardaki tazeliğini koruduğunu dile getirdi.

Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasını ve baskıların sona ermesini isteyen Başkan Esendemir, bu konuda yetki ve söz sahiplerinin kendilerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

YÖNETİM KURULU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir