48,2769
0,04%56,0352
-0,12%6.876,22
-0,35%14370.19
-0,35%
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son yaptığı konuşmada belediyelerin vaatlerini yerine getirmediğini belirterek sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan, özellikle su fiyatları ve şehir içi ulaşım sorunları üzerinden muhalefet belediyelerini hedef aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi halka verilen sözlerin tutulmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Suyu ucuzlatacaklardı, zam üstüne zam yaptılar. Ulaşımı kolaylaştıracaklardı, trafiği içinden çıkılmaz hale getirdiler.”
Erdoğan’ın bu sözleri, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde vatandaşların sıkça dile getirdiği sorunlarla örtüşüyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirlerde artan trafik yoğunluğunun vatandaşları mağdur ettiğini vurguladı. Ulaşımı kolaylaştırma vaadinde bulunan belediyelerin tam tersine ulaşımı çileye dönüştürdüğünü söyleyen Erdoğan, halkın sabrının zorlandığını ifade etti.
Konuşmasında belediyelere çağrıda bulunan Erdoğan, halkın günlük yaşamını kolaylaştıracak projelere odaklanılması gerektiğini belirtti. Vatandaşların en temel ihtiyaçları olan su ve ulaşımda yaşanan sıkıntıların çözülmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, belediyelerin önceliklerini gözden geçirmesi gerektiğinin altını çizdi.
Erdoğan’ın sözleri, sosyal medyada da geniş yankı buldu. Birçok kullanıcı, yüksek su faturaları ve trafik yoğunluğu konusundaki şikayetlerini dile getirerek Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarına destek verdi.
1
Akkuş: “Kamuda Adalet ve Şeffaflık Sağlanmalıdır”
20781 kez okundu
2
Perintos’tan Dünya Turizmine Dev Adım
17933 kez okundu
3
EMADDER Kademeli Emeklilik Düzenlemesinde Son Dakika
13166 kez okundu
4
Başkan Volkan Karasu: “Bazı Oda Başkanları Rüzgâr Gülü Gibi! Muhalefete Yiğit, İktidara Suskun!”
10637 kez okundu
5
Bayram Küçük: “Çiftçi Üretiyor, Kazanan Başkaları Oluyor”
10337 kez okundu