Ali Babacan deva Genel BaşkanıAli Babacan deva Genel Başkanı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bitaraf TV’ye özel açıklamalarda bulundu.
13 Aralık 2020 Pazar 18:46

 DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bitaraf TV’ye özel açıklamalarda bulundu. Babacan, pandemi döneminde artan ekonomik sorunlara dikkat çekerken, “Vatandaşın en çok ihtiyacı olduğu dönemde devletin kasası tam takır” ifadelerini kullandı.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bitaraf TV’ye özel açıklamalarda bulundu. Babacan, gündemi ve pandemi sürecini değerlendirdi.

Gazeteci Mesut Solak’ın yaptığı özel röportajda satır başları şu şekilde:

DEVLETİN KASASI TAM TAKIR

Özel röportajın kısa metni aşağıdadır. Ayrıca video linkide yine en altta mevcuttur. Kanal adı kullanmak ricasıyla dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz
DEVLETİN KASASI TAM TAKIR
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bitaraf TV’ye özel açıklamalarda bulundu. Babacan, pandemi döneminde artan ekonomik sorunlara dikkat çekerken, “Vatandaşın en çok ihtiyacı olduğu dönemde devletin kasası tam takır” ifadelerini kullandı.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bitaraf TV’ye özel açıklamalarda bulundu. Babacan, gündemi ve pandemi sürecini değerlendirdi. Gazeteci Mesut Solak’ın yaptığı özel röportajda satır başları şu şekilde:

“GEÇMİŞTE İNANMADIĞIM HİÇBİR ŞEY YAPMADIM”

“Hükümetin birçok yerinde görev aldım. Bu süreç içinde kendi inanmadığım hiçbir şey yapmadım. Ama bu kendi sorumluluk alanımda oldu. Benim dışımdaki görevlerde Türkiye’nin başarısız olduğu alanlar oldu. Ben kendi alanımdaki yanlışları önledim fakat başka alanlardaki yanlışları önleyecek kadar yetkim yoktu”

“AK PARTİ DİYE BİR PARTİDEN BAHSEDEMYİZ”

“Bugün AK Parti diye bir partiden bahsetmek çok zor. Bir siyasi partide etkili insanlar olur, ortak akıl arayışı olur, kararlar beraber alınır. Şu anda iktidar partisinde genel başkan var ki bu kişi aynı zamanda cumhurbaşkanı. AK Parti artık sadece Erdoğan’ın talimatlarını yerine getirmek için çırpınıyor. Hiç öz eleştiri var mı? Hiç çatlak ses var mı? Duymuyoruz”

“HALK KAVGA DİLİNDEN BIKTI”

“Vatandaş artık kavga dilinden bıkmış durumda. Bağıran çağıran insanlar görmek istemiyorlar. Sürekli öfke, ayrıştırma, düşman arayışı. Bu millet bunlardan yoruldu ve gerçekleri dinlemek istiyor. Sesiniz çok yüksek çıktığınız zaman daha çok inanılır olmuyorsunuz. Halk tutunacak dal arıyor. Biz vatadanşlara problemleri anlatıyoruz ve bu da karşılık buluyoruz. Esnafımızın ve STK’larımızın bizden ne istediğini önemsiyor ve dinliyoruz”

“MEVCUT İKTİDARI İYİ TANIYORUZ”

“İnsanlar hangi partiyi desteklediklerini bile kolayca dile getiremiyor. Mülakatlarda hangi partili olduğu soruluyor, etnik kökenine bakılıyor. Mesela sosyal yardım bile alamıyor bazı insanlar. Parti üyesi olmayanlar sosyal destek bile alamıyor. Biz şu anda gönülleri fethediyoruz. Biz bunların hepsinin olacağını biliyorduk çünkü mevcut iktidarı çok iyi tanıyoruz”

“CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI GÜNDEMİMİZDE YOK

“Biz ittifaklardan da, cumhurbaşkanlığı adaylığından da bahsetmiyoruz, gündemimizde yok. İttifaklar seçim öncesinde oluşturulan yapılardır. Seçimden sonraki süreç tamamen gönüllü birliktelik oluyor. Bugün ittifak konuşmak için çok erken. DEVA Partisi öncelikle kendi politikasını ve ilkelerini vatandaşlar ile paylaşıyor”

“VATANDAŞ ADALET VE ÖZGÜRLÜK İSTİYOR”

“Bugün gençlerimize sorduğumuzda herkes aynı noktada buluşuyor. İnsanlar adalet istiyor. Adaşet sadece yargının düzgün işlemesi değil aynı zamanda fırsat eşitliğidir. Özgürlük istiyorlar. Özgürce konuşamadıklarını söylüyorlar. Biz korkma Türkiye diyoruz, konuş Türkiye diyoruz. Bugün hangi kesime sorarsak soralım problemi olmayan vatandaş yok”

“DEVLETİN KASASI TAM TAKIR”

“Esnaf ve küçük işletmeler pandemiden dolayı çok zor durumda. İnsanlarda büyük bir kaygı ve ümitsizlik var. Bu sorunları aşacak bir yönetim anlayışı da yok. Bu ekonomik zararı karşılayacak gücü de yok iktidarın. Bugün hazinenin borcu ikiye üçe katlanmış durumda. Vatandaşların en çok ihtiyacı olduğu dönemde devletin cebi boş, kasa tam takır. Bugün bakıyoruz bütün ülkeler doğrudan desteklerle bu zorlukları aşmaya çalışıyor. Bizim iktidarımızın yaptığı ne? Pandemi başladı İBAN numarası verdi vatandaşa. Düşünebiliyor musunuz memleketin halini?

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKANI ALİ BABACAN
One thought on “Devletin Kasası Tam Takır”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir