İngiltere’nin Kent bölgesinde Aylesham’da ihtiyacı olanlara temel gıda maddeleri dağıtan BeChange Gıda Bankası’nın yöneticisi Angela Dogget, sabahları deponun kapısını açtığında tanıdık yüzler görmeye alışkın. Son günlerde düzenli olarak yiyecek yardımı almaya gelenlerin sayısının arttığını ve kuyrukların uzadığını anlatıyor.
“İki ay içerisinde normalde dört ya da beş kişinin biriktiği kuyrukların 25-30 kişiye kadar çıktığını söyleyebilirim. Bunlar evli çocuk sahibi gençler, yaşlılar ve çalışan insanlar. Her hafta bir önceki hafta görmediğiniz insanları görmeye başlıyorsunuz.”


“Daha uzak yerlerden, köyün dışından gelenler de var. Aile fertleri ve komşuları için de endişe eden ve onlar için de yardım alanlar mevcut.”
Angela tek bir örnek değil. Açlık tehlikesiyle yüz yüze insanlara yardım amacıyla oluşturulmuş yardım kuruluşları ve tabandaki toplum örgütlenmeleri, hizmetlerine talebin arttığını söylüyorlar.
Birleşik Krallık çapında açlıkla mücadele eden binlerce örgütlenmeye ve gönüllü gruba yiyecek dağıtımı yapan FareShare adlı kuruluş tarafından yapılan kapsamlı bir araştırmanın sonuçları da bu izlenimleri doğruluyor.
1
KKTC’de Gizli İşgal! Tatlısu ve Geçitkale Projelerinin Arkasındaki Gizemli Patron Kim?
6860 kez okundu
2
Gazimağosa’da Deprem Etkisi: UBP Adayı Koray Bozkurt İçin Interpol İddiası Siyaseti Sarstı
5160 kez okundu
3
KKTC’de Sürpriz Sonuç: Tufan Erhürman, Ersin Tatar’ı Geride Bıraktı
3886 kez okundu
4
Doğu Türkistan Milli Ordusu Suriye’de Yeniden Faaliyete Geçti: Mustafa Kızılcan’dan Tarihi Açıklama!
3239 kez okundu
5
Türk Hristiyan Birliği Kiliseleri Çin Likit Fonlarıyla Türkiye’de Yatırımda Zirveye Çıktı
3215 kez okundu