EN YAKIN KIZILAY HİZMET NOKTASI NEREDE” UYGULAMASI EN YAKIN KIZILAY HİZMET NOKTASI NEREDE” UYGULAMASI 

DEPREMZEDELERE HERGÜN 3 MİLYON SICAK YEMEK KIZILAY’DAN

Nerede bir afet varsa orada bulunan Türk Kızılayı, depremin en fazla etkilediği 10 ilde afetzedelerin beslenme ihtiyacını gidermek için ilk günden beri hem çalışanları hem de gönüllü iyilik neferleriyle birlikte canla başla sahada yerini alıyor.

Türk Kızılay Genel Sekreteri Ramazan Saygılı, beslenme hizmetini farklı noktalara yerleştirdikleri aşevleri, mobil mutfakları ve ikram araçlarıyla yürüttüklerini bildirdi.

Türk milletinin bu zor günlerde tek yürek olmasının gururunu yaşadıklarını ifade eden Saygılı, “Kızılay,  Türkiye Afet Müdahale Planının kendisine verdiği koordinasyon görevi nedeniyle oluşturduğu afet beslenme platformu üyesi kurum ve STK’larla birlikte günlük 3 milyondan fazla kişiye sıcak yemek ulaştırıyor” dedi.

Kızılay olarak deprem bölgelerinde 2 bine yakın profesyonel çalışanları ve 4 binden fazla gönüllü  ile yaraları sarmaya çalıştıklarını anlatan Ramazan Saygılı, “Kızılay koordinesinde Afet Beslenme Grubunda yer alan kurum, kuruluş ve derneklerin kapasiteleri ile birlikte bölgede afetin 16. Gününde; 5 Aşevi, 86 ikram aracı, 375 mobil mutfak, 41 mobil fırın, 22 sahra mutfak İle görev yapmaktadır” bilgisini paylaştı.

YAKLAŞIK 55 MİLYON KİŞİLİK BESLENME DESTEĞİ

Kızılay’ın afet bölgesinde bulunan aşevleri ve mobil beslenme araçlarından günde 3 öğün olmak üzere afetin ilk gününden bugüne kadar 21 Şubat 2023 tarihi itibariyle  toplamda 54.974.477 kişilik beslenme desteği sağladığını bildirdi.

EN ÜCRA KÖYLERE YARDIM ULAŞTIRIYORUZ

Saygılı, binlerce personel ve gönüllüsü ile afet bölgesinde 1000’e yakın noktada hizmet veren Kızılay’ın Depremin 15. günü itibariyle kendisine bildirilen ve yıkıntı nedeniyle ihtiyaç sahibi olduğu belirtilen bütün bölgelere yardım malzemesi ulaştırdığını kaydetti.

Genel Sekreter Ramazan Saygılı, “ Kızılay, ihtiyaç sahibi vatandaşlara aile mutfak seti, battaniye, gıda kolisi, hijyen seti, ısıtıcı, yatak, kömür, odun, soba, dayanıklı gıda maddeleri ve kıyafet yardımlarını taşıyor” dedi.

MOBİL SAĞLIK ARAÇLARI HİZMET VERİYOR

Kızılay’ın  afetin hemen ardından kan temini ile başlattığı sağlık desteğini bölgeye gönderdiği mobil sağlık araçları ile sürdürdüğünü belirten Ramazan Saygılı, şöyle devam etti:

“ Özellikle kırsal kesimde depremzedelerin birinci basamak sağlık hizmetleri alabilmeleri için gönderilen mobil sağlık araçları afet bölgelerinde binlerce depremzedeye ulaştı. Araçlarda 2 hekim, 1 hemşire ve 1 psikolog bulunuyor. Araçlarda muayene, kan tahlilleri, röntgen, EKG, solunum fonksiyon testi de yapılabiliyor.”

PSİKOLOJİK İLKYARDIM

Ana hizmet alanları olan beslenme desteğinin yanı sıra afetzedelere diğer alanlarda da destek olmaya çalıştıklarını belirten Ramazan Saygılı, “ Kızılay olarak çocuklar başta olmak üzere afetzedelere yönelik vermeye başladığımız psikolojik ilk yardım hizmetini artırıyoruz. Sahada çalışan 5 bine yakın gönüllüsü arasında yer alan psikolog, psikolojik danışmanlık ve rehberlik uzmanları ile sosyal hizmet uzmanlarından oluşturduğumuz ekiplerle deprem bölgesinde afet travmasının etkilerini azaltma gayretindeyiz” dedi.

EN YAKIN KIZILAY HİZMET NOKTASI NEREDE” UYGULAMASI 

Afetzedelerin hizmetlere daha hızlı ve kolay ulaşabilmesi için “Deprem bölgesinde en yakın Hizmet Noktası nerede” uygulamasını başlattıklarını vurgulayan Ramazan Saygılı, “Kızılay’ın “Deprem bölgesinde en yakın Hizmet Noktası nerede” başlığı ile kullanıma aldığı 05521683086 numaralı Whatsapp hattına konumunu gönderen afetzedeler bulunduğu konuma en yakın “Kızılay ve diğer beslenme hizmeti veren kurum ve kuruluşların noktalar ile çadır kentlerin konum bilgilerini” afetzedelere anında ulaştırıyoruz” bilgisini paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir