NENNİOĞLU yapmış olduğu açıklamada; "COVİD-19 HASTALARI İÇİN AÇILAN YENİ 3.BASAMAK YOĞUN BAKIM SERVİSLERİNDE GÖREV YAPAN SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ HAKLARINI ALAMIYORLAR.NENNİOĞLU yapmış olduğu açıklamada; "COVİD-19 HASTALARI İÇİN AÇILAN YENİ 3.BASAMAK YOĞUN BAKIM SERVİSLERİNDE GÖREV YAPAN SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ HAKLARINI ALAMIYORLAR.

Sağlık-sen Adana Sube Başkanı Bekir Nennioğlu Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yeni yıldan istek ve beklentilerini dile getirdi.
Nennioğlu yapmış olduğu açıklamada;

“2021 YILINDA SAĞLIK VE SOSYAL HIZMET ÇALIŞANLARI NE İSTİYOR NE BEKLİYOR.

1- 1977 yılından beri maaşlarına özel bir zam yapilmayan sağlık çalışanlarına( Hemşire, Ebe, Eczacı, Hekim,Diyetisyen, Fizyoterapist, Psikolog,Sağlık Teknisyeni, Mühendis, Teknisyen, Memur, VHKİ, Şoför, Hizmetli vb) seyyanen 1500 TL zam verilmesini istemektedir ve beklemektedir.

2- Diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar sabit ek ödemeyi genel bütçeden almakta ve vergi matrağına dahil edilmemekte iken sağlık çalışanları sabit ek ödemelerini döner sermayeden almakta ve vergi matrahına dahil edilmektedir, bu nedenle Sabit Ek ödemenin genel bütçeden ödenerek vergi matrahına dahil edilmemesini istemektedir ve beklemektedir.

3-Tüm Memurlarda oldugu gibi maaşların ve vergiden arındırılmış Sabit ödemenin aynı gün tek seferde TEK ÖDEME olarak ödenmesini istemektedir ve beklemektedir.

4-  Tüm sağlık çalışanlarına 3600 ek göstergenin istisnasız uygulanması ve öğrenim durumlarına göre kademeli düzenleme yapılması, ayrıca yardımcı hizmetler sınıfında olan sağlık çalışanlarına ek gösterge verilmesini istemektedir ve beklemektedir.

5- Unvan değişikliği ve görevde yükselmenin sınavsız yapılması, özellikle yardımcı hizmetler sınıfının GİH sınıfına alınmasını istemektedir ve beklemektedir.

Saglik-sen Adana Şube Baskani Bekir Nennioğlu Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca’ya seslendi.

6-Önceki yıllarda hemşireler gününde Sayın Cumhurbaşkanımızın bütün sağlık çalışanlarına söz olarak verdiği yıpranma payının (1 yıla 90 gün) artık hayata geçirilmesini istemektedir ve beklemektedir.

7-Pandemi süresince filyasyon ekipleri olarak faaliyet gösterip salgının önüne geçilmesinde büyük rolleri olan ASM çalışanlarının maaşları ve özlük haklarının yeniden düzenlenmesini istemektedir ve beklemektedir.

8- Pandemi sürecinde ülkenin Covid-19 harici hastalarının yükünü çeken aynı zamanda Covid-19 hastalarında bizzat bakıp kamu hastanelerine de destek olan Üniversite Hastanesindeki çalışan sağlık çalışanlarımızın üvey evlat modundan çıkartılıp öz evlat haline getirilmesini istemektedir ve beklemektedir.

9- Pandemi döneminde kahramanlık destanı yazan Sosyal Hizmet Çalışanları unutulmamak istemektedir ve beklemektedir.

10- Tüm sözleşmelilerin (4-B, 45-A, Vekil ebe-Hemşire, Kamu Dışı ASE vb.) Kadroya alınmasını istemektedir ve beklemektedir.

11- Grevli toplu sözleşmenin olduğu sendika ve toplu sözleşme yasasının artık çıkarılmasını(4688 Sayılı Sendikalar Kanununda Değişiklik Yapılması) istemektedir ve beklemektedir.

12- En azından 2021 yılında çalışanlara bayram ikramiyesi ödenerek bir jest yapılmasını istemektedir ve beklemektedir.

Ne istiyor ? Ne bekliyor?

13- 657sayılı D.M.K nun 122.maddesine göre pandemide görev alan tüm sağlık çalışanlarına 3 ay süreyle aylık ödülle ödüllendirilmesini istemektedir ve beklemektedir.

14-Pandemide birebir görev alan sağlık çalışanlarımıza sürecin sonunda Turizm Bakanlığı ile koordinasyon kurarak  5 yıldızlı   otellerde ücretsiz ailesi ile beraber tatil yapmasının sağlanmasını istemektedir ve beklemektedir.

15- Sınavsiz Lisans tamamlama hakkından 2014 sonrası mezunlarının da faydalandırılmasıni istemektedir ve beklemektedir.

Nennioğlu Sağlık Çalışanları Yeni Yıldan İstek ve Beklentileri

16- Zor şartlarda nöbet tutan sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin arttırılması ve riskli birimlerde (Doğumhane, Psikiyatri servisleri, Palyatif  servisleri vb..) çalışanların %50 arttırımla ödenmesini istemektedir ve beklemektedir.

17- Binlerce sayıda olan hemşire, Hemşire yardımcısı ve ebe yardımcısı mezunlarının kadroya dahil edilerek sağlık çalışanlarımızın iş yükü azaltılmasini istemektedir ve beklemektedir.

18-Devlete ait ücretli olan ve bircok kamu görevlisinin ücretsiz faydalandığı müze, tren, tramvay gibi hizmetlerden sağlık çalışanlarımıza ücretsiz faydalanmasini istemektedir ve beklemektedir.

Yukarıda sıralamış olduğumuz taleplerimize azami düzeyde çözüm bulunması çalışanlarımızın motivasyonlarını hat safhaya çıkaracağını, çalışma şevklerinin yeniden oluşturacağını bilinmesini ister saygılar sunarım..” Dedi.

One thought on “Nennioğlu Sağlık Çalışanları Yeni Yıldan İstek ve Beklentileri”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir