Öğretmenlerimizin hakkı ödenmezUludağ: Türkiye önümüzdeki yıllarda Sarıçam’ı konuşacak

ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette konuşan Özel Çınarlı Fen ve Teknoloji Lisesi yetkilileri;

“Öğretmenlerimizin hakkı ödenmez”

Adana Özel Çınarlı Fen ve Teknoloji Lisesi yöneticileri, 24 Kasım Öğretmen Günü kapsamında Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti.

ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette; Millet Mektepleri’nin kuruluşu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928’de ‘Başöğretmenlik’ sıfatını kabul etmesi ve Harf Devrimi’nin önemi dile getirildi.

Genel Koordinatör Avni Yiğit Göksu, Kurumsal İletişim Koordinatörü Yakup Taş ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sevcan Uruğbal;

“Geleceğimizin teminatı gençlerimizi geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizin hakkı hiçbir şekilde ödenmez. Çocuklarımızı yarınlara hazırlayan hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, ömrünü ve hayallerini bu ülkenin evlatlarına adayan ve yıllar geçse de gönül bağımızı hiç koparmadığımız kıymetli öğretmenlerimizi  “Öğretmenler Günü” vesilesiyle sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dediler.

“ÖĞRETMENLİĞİN BEDELİ HİÇBİR ŞEYLE ÖLÇÜLMEZ”

Pandemi nedeniyle eğitimde yaşanan sıkıntıların aşılmasında da en büyük görevien öğretmenlere düştüğünü dile getiren Adana Özel Çınarlı Fen ve Teknoloji Lisesi yöneticileri, “Cennet vatanımızın her köşesine kılcal damarlarımız gibi dağılmış yarınlarımızın ümidi öğrencilerimizi vatanını seven, insan hakları ve demokrasiyi özümsemiş, aklın ve bilimin ışığında milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi için görevini fedakârca ifa eden öğretmenlerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştular.

Göksu, Taş ve Uruğbal 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle görüşlerini şöyle dile getirdiler; “Bedeli hiçbir maddî karşılık ile ölçülemeyecek kadar saygın bir mesleğin mensubu olan tüm öğretmenlerimize sevgi, saygı ve minnettarlığımı ifade ediyor; 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden tebrik ediyorum, emekli öğretmenlerimize sağlık, terör saldırılarında kaybettiğimiz şehitlerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz”

ESENDEMİR: ÖĞRETMENLİK KUTSAL BİR MESLEKTİR

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de yaptığı konuşmada, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu dile getirirken; “Öğretmenlik kutsaldır; çünkü bir sanatkâr olarak yarınların temelini atandır onlar. Ellerindeki hamura en güzel şekli verirler ve bir avuç unla en güzel eseri ortaya koyarlar.

Öğretmenlik kutsaldır; çünkü fırtınalı havalarda geminin yanaşabileceği en güvenli sığınaktır onlar. Bu yüzden insanlar yaşamları boyunca yaşadıkları acıları ve sevinçleri unuturlar ama asla öğretmenlerini unutamazlar.

Gerçek eğitim zaferinin kazanılacağı günlerin özlemiyle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, vefat edenlere Tanrı’dan rahmet, aydınlık yarınlar için çalışan öğretmenlerimize de başarılar diliyorum”diye konuştu.

Genel Koordinatör Avni Yiğit Göksu, Kurumsal İletişim Koordinatörü Yakup Taş ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sevcan Uruğbal’ın katıldığı ziyarette; ÇGC Başkan Yardımcısı Yasemin Atasoy ve yönetim kurulu üyesi Vahap Ünkat da hazır bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir