Susmakta Bir Eylemdir.
Eylemlerden en büyüğü olabilir. Yanardağ gibi yanardağlar, susar susar ,yanar dağ sustu hiçbir şey olmaz derler çevresine yerleşilir güzel güzel evler bahçeler yapılır. Bakılır ki yanardağdan ses seda yok yanardağ için için homurdanır ne yazık ki hiç kimsenin bu sesizliğini görmek istemez. Neden mi? Çünkü masum ve sevimli görünür adeta baskı yaparcasına içine kadar yerleşilir ve yerleştikçe yerleşenler zevk alırlar .
İşte susmanın farklı bir eylemidir.
Yanardağ artık susmanın yanlış anlaşıldığının sonucuna varır yanardağ artık eyleme geçme zamanı der homurtusunu arttırır ne zamanki her yerleşimci zevkindedir bilim adamları bu için fark etselerde hiç kimselere derdini anlatamazlar.ve bir gün ansızın öyle patlar ki tüm lavlarını küllerinini kusar ki ! İş işten geçer.
Susmak böyle bir eylemdir.
Susunca gercekten karanlıkta kalmaktan da daha kötü bir durum var. Sizler gerçekleri görmek duymak istemiyorsanız , gözünüzü, kulağınızı kapatın bir on saniye kör olun ve sağır olun tabiri caizse sizin için nasıl bir duygu olur?
Kendi dünyanızda yaşarsınız değil mi ?! Peki çok farklı bir durum olsa bir tarafınızda dünyanın en ücra köşesinden görseller gelse en tatlı duyguları acıları yaşasanız ve ona göre hareket etseniz özgür hareket etseniz size yalnız birkaç kişiden gelen bilgi değil taraflı tarafsız bilgiler tatalar açılar geldiğiniz bir on saniye düşünün ki hangisi daha güzel ve kendinize daha çeki düzen verirsiniz ?
Evet susunca karanlıkta kendi dünyanızda yaşamayın. Dikkat ediniz yanardağın etrafındaysanız büyük bir gürültüyle patlayarak çevresine lavlar saçan, kül ve toz bulutları oluşturan volkanlar, her ne kadar kurgu olarak biraz korkunç gösterilse de dünyanın oluşumu ve canlı hayatın devamı için büyük önem taşırlar. Dünyanın merkezine yakın bölgelerden sıcak lavları yeryüzüne fışkırtan bu devasa dağlar, ne kadar korkutucu olsa da doğanın vahşi güzelliklerinden bir tanesi olmaya devam ediyorlar. Dünyada halen aktif olarak varlığını sürdüren volkanlardan birkaçı ETNA ,Vezüv, Mayon, Kilauea,Nyiragongo,Popcatepeti Yanardağlar olmasın herşey güzel olması için önlemler alınsın…
Ülkemizde ortalama yayımlanan gazetelerin %89’u yerel, %4,9’u bölgesel ve %6,2’si ise ulusal yayın yapmaktadır.
Dergilerin ise %38,2’si yerel, %6,6’sı bölgesel iken, %55,2’si ulusal yayın yapmaktadır.
Genel olarak bakıldığında gazete ve dergilerin %59,2’si yerel, %5,9’u bölgesel ve %35’i ise ulusal yayın yapmaktadır.
EVET YEREL GAZETELER SUSMASI SUSUTURULMASIN! ÜLKENİN ŞARTERİNİ İNDİRMEYİN KARANLIKTA BU GÜZELİM ÜLKEMİZ KALMASIN…