Uyuz köpeğe CAHİDE sahip çıktıUyuz köpeğe CAHİDE sahip çıktı

Uyuz köpeğe CAHİDE sahip çıktı 

Gaziantep’in Nizip ilçesinde, yoğun uyuz enfeksiyonu bulunan köpek, Canlı Hayatını İyileştirme Derneği (CAHİDE) tarafından tedavi altına alındı. 

Gaziantep’in Nizip ilçesinde bulunan hayvan severler, bölgede hastalıklı bir köpek olduğunu görünce durumu Canlı Hayatını İyileştirme Derneği’ne bildirdi. Yapılan ihbar üzerine kısa sürede belirtilen adrese ulaşan CAHİDE ekibi, hasta köpeği yakalamak için uzun süre uğraştı. Uzun uğraşlar sonucu Nizip Belediyesi’nin de yardımıyla yakalanan köpek tedavi edilmek üzere Gaziantep’e getirildi.

Yoğun uyuz enfeksiyonu taşıyan köpek hemen tedavi altına alındı. Derneğin gönüllü veterineri Gizem Yıldırım, köpeğin genel durumu ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Köpeğimizin durumu gerçekten içler acısı. Vücut ısısı çok yüksek. Ateşi 39 derece. Yoğun uyuz enfeksiyonu taşıyor. Uyuzu çok ilerlemiş. Derisinde yoğun keratinize doku oluşmuş. Kan tahlilini yaptık. Yoğun parazit enfestasyonu bulunan köpeğimizi ilaçlı suyla banyo yaptırdıktan sonra ilaç tedavisine başladık. Direnç kazanması için vitamin takviyesi yapıyoruz. Ayrıca tırnak bakımlarını da yaptık. Tedavisi 1 aydan fazla sürecek.”

“Bu şu ana gördüğüm en ağır uyuz vakası”

Köpeğin tedavi masraflarını HAYTAP’ın karşılayacağını belirten Canlı Hayatını İyileştirme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Güneş ise, “Gaziantep’in Nizip ilçesinde uyuz köpek sayısı oldukça fazla. CAHİDE olarak uzun süredir ilçeden derneğe uyuz hastalığı bulunan köpekleri getirip, tedavi ediyoruz. Ancak bu gördüğüm en ağır vaka. Ateşler içerisindeydi. Yakalamak kolay olmadı. Nizip’te şehir merkezinde çok sayıda uyuz vakası bulunduğu ile ilgili haberler geliyor. Uyuz dış parazit aşısı yapılmayan hayvanlar ve sağlıksız besleme sonucu meydana geliyor. Bu canlar şehir merkezinde olduğu halde nasıl iyi beslenemiyor anlam veremiyorum. Keşke insanlar biraz duyarlı olsa. Yemek artıkları çöpe döküleceğine bu canların yemesi için bir alana bırakılsa durum bu kadar acı olmaz.”diye konuştu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir