CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin,CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin,

Dr. Şevkin, “Akdeniz bölgesinde sık görülen kan hastalıkları önlenmeli”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Akdeniz Anamisi ve Orak Hücre Anemisi hastalıklarına çözüm bulma adına Adana Tabip Odası yönetimini ziyaret etti.

DR. ŞEVKİN, “ÇALIŞMALARINIZI MECLİSE AKTARACAĞIM”

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal ve yönetimini ziyaret ederek ‘Akdeniz Anemisi’ hakkında görüş alışverişinde bulunan CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, “Akdenizli bir milletvekili olarak ‘Akdeniz Anemisi’ ve ‘Orak Hücre Anemisi’ konularında sizlerden bilgi almaya geldim. Bölgemizde bu hastalıklardan muzdarip çok insan var. Sosyal güvenceleri olmalarına rağmen yetişemediklerini söylüyorlar. Bu hastalıkların önlenmesi lazım. Bölge insanı olarak bizden bu yönde beklentiler var. Tedbirleri nelerdir? Tedavisi nasıl? Bu hastalıklara yakalanan insanların hayatları maddi ve manevi yönden nasıl rahatlatılır? Bu durumlara dair neler yapılabilir? Bu yönde çalışmalarınız varsa meclise aktarmak için buradayım.” dedi.

PROF. DR. HİLAL, “AKDENİZ ANEMİSİ GENETİK GEÇİŞLİ KAN HASTALIĞIDIR”

Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Mürşit Enis Akyüz, YK Üyeleri Doç. Dr. Ali İhsan Ökten ve Dr. Muhsin İnal, Kamu Etik Ve Özlük Hakları Komisyon Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş ile Dr. İsmail Bulca’nın hazır bulunduğu ziyarete konuşan Başkan Prof. Dr. Ahmet Hilal, ‘Akdeniz Anemisi’ ve ‘Orak Hücre Anemisi’ genetik geçişli kan hastalıklarıdır. Genetik olarak  taşıyıcı  olan Anne ve babaların çocuklarında bu hastalığın görülme ihtimali vardır. Bu nedenle evlenmeden yapılan kan testleri ve daha sonra verilen genetik danışmanlık bu hastalıkların görülme ihtimalini azaltabilir. Erken teşhis ve tedbir her zaman avantaj sağlamaktadır.” diye konuştu.

RAPOR HAZIRLANACAK

Sağlık sisteminde yaşanan aksaklıklar ve hekime şiddet konularında konuşulmasının ardından ‘Akdeniz Anemisi’ ve ‘Orak Hücre Anemisi’ tanı, tedavi, tedaviye ulaşamama konularında konunun uzmanı hekimlerle beraber bir rapor hazırlanıp, milletvekili Dr. Şevkin’e iletileceği bilgisi verildi.

VEDAT ZÖHRE

6 thoughts on “CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir