Uluslararası Fotoğraflar Adana Tepebağ’da görücüye çıktı

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bu yıl ilki düzenlenen “Adana Portakal Çiçeği Karnavalı Uluslararası Fotoğraf Yarışması”nda dereceye giren eserler, Adana’nın tarihi Tepebağ Evleri’nde sergilenmeye başlandı.

Yarışmaya 47 ülkeden 475 sanatçı, toplam 1830 fotoğraf ile katıldı. Altın madalyaları ise Çin, Türkiye ve Suudi Arabistanlı sanatçılar kazandı. Yarışmada dereceye giren fotoğraflar arasında; FIAP Altın Madalya’nın sahibi Zhizhou Jiang (Çin), TFSF Altın Madalya’nın sahibi Mohammed Muhtasib (Suudi Arabistan) ve IAAP Altın Madalya’nın sahibi Özgür Seçmen (Türkiye) bulunmaktadır. Bu ve birçok başarılı eser, Adana’nın tarihi Tepebağ Evleri’nde düzenlenen sergide bir araya geldi.

Seyhan Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen serginin açılışı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından yapıldı. Sergiye OTOFOKUS Fotoğraf Kulübü Başkanı Mustafa Şahin, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ve Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) Temsilcisi Alperen Akharman, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) Başkanı Dr. Sefa Ulukan, Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanı Berman Mantı, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan ve birçok seçkin fotoğraf sanatçısı ile sanatseverler de katıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’nın kültür ve sanatta Türkiye’nin önde gelen şehirleri arasında yer aldığını belirterek uluslararası fotoğraf sanatını Adanalı sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu ifade etti. Başkan Karalar, Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında düzenlenen uluslararası fotoğraf yarışmasına bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Adana Portakal Çiçeği Karnavalı Uluslararası Fotoğraf Yarışması Koordinatörü Mustafa Öncül ise Adana’nın her zaman ‘Büyük Şehir’ olduğunu ve kentin birçok şehre öncülük ettiğini belirtti. Öncül, Adana’nın herkese kucak açtığını ve kentin zenginliğinin özgürlük ve hoşgörü kültüründen kaynaklandığını ifade etti. Ayrıca, yarışmaya dünya genelinden yaklaşık 2 bin fotoğrafın katıldığını belirterek, Adana’ya bu değerli eserlerin gelmesinde destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Sergi, Seyhan Belediyesi tarafından restore edilerek Adana’ya kazandırılan Tepebağ Konakları’nda karnavalın bitiş günü olan 21 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir