Mehmet Akif Esoy

Mehmet Akif Ersoy’un Ebediyete İntikalinin 84. Yılında Şehitler Haftası Türkiye’yi Yasa Bürüdü

Türkiye, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un ebediyete intikalinin 84. yılında ve aynı zamanda 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Şehitler Haftası’nda bir kez daha milli değerlerine sarıldı. Mehmet Akif Ersoy, Türkiye’nin milli mücadelesine ışık tutan ve milli marşımız olan “İstiklal Marşı”nı kaleme alan büyük bir şair olarak her zaman Türk milletinin kalbinde özel bir yerde bulunuyor.

Bu anlamlı haftada, Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğindeki kahraman Türk ordusunun, vatan topraklarını korumak için gösterdiği fedakarlığı ve azmi bir kez daha anıyor. Aziz şehitlerimiz, canlarını feda ederek Türkiye’nin bağımsızlığını ve özgürlüğünü teminat altına alırken, Türk bayrağı altında yaşama şerefini bizlere armağan ettiler.

14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Şehitler Haftası, Türk milletinin şehitlerine olan minnet ve şükran duygularını yeniden canlandırırken, vatan sevgisi ve milli birlik duygularını da pekiştiriyor. Türk halkı, şehitlerin aziz hatıralarını yaşatmak ve onların mirasını gelecek nesillere aktarmak için her yıl bu haftayı büyük bir saygı ve sevgiyle anıyor.

Şehitler Haftası vesilesiyle düzenlenen çeşitli etkinlikler ve anma törenleriyle, Türkiye’nin dört bir yanında şehitlerimiz dualarla anılıyor ve onların aziz hatıraları yaşatılıyor. Ayrıca, bu hafta boyunca şehitlerimizin aileleri de unutulmuyor ve onlara yapılan hizmetlerle şehitlerimize olan vefa borcumuz bir kez daha gösteriliyor.

Türk milleti, “Bazı borçlar ödenmez, haklarınızı helâl ediniz” sözüyle şehitlerimize olan minnet ve şükranını ifade ederken, onların emanetlerine sahip çıkmaya devam edeceğini bir kez daha yürekten belirtiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir