Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /home/u8559022/public_html/wp-content/themes/newsup/single.php on line 88

TMOK KÜLTÜR VE OLİMPİK EĞİTİM KOMİSYONUYILIN İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

BAŞKAN PORSUN: “TÜRK VE GÖÇLE GELEN MÜLTECİ ÇOCUKLARINI SPORYOLUYLA KAYNAŞTIRACAĞIZ”

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun, Türk ve göçle gelen mülteci çocuklarını spor yoluyla kaynaştıracaklarını söyledi.

Porsun, Olimpiyatevi’nde komisyon üyeleriyle yılın ilk toplantısını gerçekleştirerek yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi ve komisyon üyeleriyle bilgi alışverişinde bulundu. Spor bilimcileri tarafından hazırlanan interaktif OLİ Projesi’nin 2006 yılından bu yana 50’yi aşkın il ve onlarca büyük ilçelerde 2 milyonu aşan 4 ve 5. Sınıf öğrencilere sunulduğunu, projeyi köylere kadar taşımayı hedeflediklerini, öğrencilere proje sayesinde spor kültürü ve bilinci aşılandığını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Talim Terbiye onayı ile Türkiye’de ilköğretim okullarına girme hakkına sahip tek proje olan Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim projesi olduğunu belirten Porsun, toplantıda şöyle konuştu:

“14 yıldır her yıl öğrencilerin algılamalarına yönelik sürekli geliştirilen OLİ Projesi sunumu büyük ilgi görüyor. Zaman zaman taleplere yetişemiyoruz. Akademisyenler ve çocuk psikologları işbirliği ile 9-11 yaş gurubundaki ilköğretim öğrencilerine insan vücudu, spor, sağlık, Olimpiyat Oyunları ve felsefesi, spor kültürü ve ahlakı, Fair Play, sağlıklı beslenme, çevre duyarlılığı gibi konular çeşitli videolar, çizgi filmler, küçük yarışmalar ve renkli görsellerle anlatılmakta, istenen eğitim çocukların hem eğlendikleri hem de odaklandıkları 45 dakika süren bir seansta verilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı ve Talim Terbiye onayı ile Türkiye’de ilköğretim okullarına girme hakkına sahip tek proje olan Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından dünya çapında Olimpik değerler eğitimi programı kapsamında yapılan en iyi projeler arasına dahil edilmiş ödüllü bir projedir.”

SIĞINMACI ÇOCUKLARINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ-

Genelde savaş bölgelerinden daha güvenli bölgelere büyük korku ile göçle gelen sığınmacı çocuklarını çok önemsediklerini ifade eden Porsun, “Geçici koruma altındaki sığınmacılar ve diğer yabancı uyruklular ile Türk gençleri arasındaki sosyal uyumun ve katılımın spor yoluyla güçlendirilmesi projesi kapsamında Türk ve sığınmacı çocuklarını spor yoluyla kaynaştırmayı hedeflemekteyiz. Proje paydaşlarımız, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Olimpik Mülteci Vakfı (ORF), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) iş birliği ile Mersin, Samsun, Ankara, Bursa ve Şanlıurfa’da öğrenciler 6 spor dalında eğitim alacaklar. OLİ Projesi ile bilgilerini pekiştirecekler.Öğrencilere katılımbelgesi de dağıtıyoruz” diye konuştu.

OLİMPİK TIRMANIŞ HAZİRAN’DA BOLKARLAR’DA-

Bilal Porsun, kendi komisyonları faaliyet programıiçinde bulunan Olimpik Tırmanış’ın bu yıl 1-8 Haziran tarihleri arasında Bolkar Dağları’nda gerçekleştirileceğini, bu konuda sponsor kuruluşların da desteğini beklediklerini sözlerine ekledi. Komisyon Üyesi Prof Dr. Atilla Erdemli, Olimpik Tırmanış’a yabancı dağcılarında katılacağını belirterek, tırmanış hakkında kapsamlı bilgi aktardı.

Toplantıya Başkan Bilal Porsun’un yanı sıra Prof. Dr Atilla Erdemli, Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Doç. Dr. Selhan Özbey, Vedat Yüksel, Akar Çiçek,  Zeynur Pehlivan,  İrfan Katar, Murat Orhan ve Ramazan Şanıvar katıldı.

RAMAZAN ŞANIVAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir