Birleşmiş Milletler: BM Genel Kuruluna yeni Başkan ve BM Güvenlik Konseyine beş yeni geçici üye seçilmesine ilişkin Yüksek temsilci tarafından yapılan açıklama
Avrupa Birliği BM Genel Kurulu’nun 75. Başkanı seçilmesi münasebetiyle Volkan Bozkır’ı ve BM Güvenlik Konseyi’nin 2021-2022 dönemi geçici üyeliğine seçilmeleri dolayısıyla Hindistan, İrlanda, Kenya, Meksika ve Norveç’i tebrik eder.
Bu seçimler sorumlulukları da beraberinde getirmektedir. Avrupa Birliği belirsizliklerin hakim olduğu bu dönemde küresel güçlüklerin aşılması ve uluslararası barış ve güvenliğin desteklenmesi amacıyla seçilen tüm taraflarla birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekler. BM Genel Kurulu ve BM Güvenlik Konseyi bu çerçevede önemli rol üstlenmektedir.
1
Dr. Fatma Çimen Tuğu ile Mehmetçik-Büyükkonuk’ta Hizmet Atağı
13578 kez okundu
2
KKTC’de Gizli İşgal! Tatlısu ve Geçitkale Projelerinin Arkasındaki Gizemli Patron Kim?
9109 kez okundu
3
Gazimağosa’da Deprem Etkisi: UBP Adayı Koray Bozkurt İçin Interpol İddiası Siyaseti Sarstı
7541 kez okundu
4
Kaptanın “Arıklı’nın yakın arkadaşı” iddiası
6229 kez okundu
5
267 Kişilik Seferde Kim İzin Verdi, Kim Denetledi?
5712 kez okundu