Viyana’da Türk Gruplarla Kürt Protestocular

ABONE OL
28 Haziran 2020 20:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Viyana’da Türk gruplarla Kürt protestocular arasında gerginlik

Avusturya’nın başkenti Viyana’da protesto gösterisi düzenleyen Kürt gruplarla kendilerini “Bozkurtlar” olarak tanımlayan grup arasında arbede yaşandı.

AP’nin aktardığına göre Türk grubun hafta içinde Kürtler tarafından düzenlenen ve PKK bayrakları ile Abdullah Öcalan posterlerinin taşındığı iki mitinge saldırmasının ardından cuma ve cumartesi günü yapılan gösteriler için Viyana polisi yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Polis, perşembe günkü protestolarda iki grup arasında saatler süren çatışmalarda karşılıklı taş ve molotof kokteyli atıldığını bildirdi. Saldırıda 2 polisin ve bir polis köpeğinin yaralandığı açıklandı. Olaylara ilişkin 3 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan polis sözcüsü Patrick Maierhofer, "Dün akşam bozkurt işareti yapan 20 kişiye ceza kesildi" dedi.
Polis, perşembe günkü protestolarda iki grup arasında saatler süren çatışmalarda karşılıklı taş ve molotof kokteyli atıldığını bildirdi.

Öte yandan polis sözcüsü Patrick Maierhofer, “Dün akşam bozkurt işareti yapan 20 kişiye ceza kesildi” dedi.

Avusturya ve Almanya geçen yıl bozkurt işaretini yasaklamıştı.

Perşembe günkü olaylar, bir önceki gün bir Kürt grubun kadın hakları için düzenlediği protestolara gelen tepkilerden sonra yaşandı.

Euronews’e konuşan bir görgü tanığı, Kürt kadın hakları grubunun Viyana’nın göçmenlerin ağırlıklı olarak yaşadığı bir semtinde aile içi şiddete karşı gösteri düzenlediğini söyledi. Kadın hakları örgütünün söz konusu gösterisinin saldırıya uğradığı ileri sürüldü.


Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ