Trump,Yargıç Barrett’i Aday Göstermeyi Planlıyor

ABONE OL
26 Eylül 2020 21:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trump, Yüksek Mahkeme’ye muhafazakar Yargıç Barrett’i aday göstermeyi planlıyor

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın, geçen hafta hayatını kaybeden Yüksek Mahkeme Yargıcı Ruth Bader Ginsburg’un yerine, muhafazakar görüşleriyle bilinen ABD 7. Bölge Temyiz Mahkemesi Yargıcı Amy Coney Barrett’i aday göstermeyi planladığı belirtildi.

Konuya vakıf iki kaynak, Reuters’a yaptıkları açıklamada, Trump’ın açıklamayı bugün yapmayı planladığını dile getirdi.

Ayrıca CNN’in Cumhuriyetçi üst düzey kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Trump’ın, Beyaz Saray’da düzenleyeceği basın toplantısı ile duyuracağı Yüksek Mahkeme yargıcı adayı Barrett olacak.

Başkan Trump’ın 2018’de Brett Kavanaugh’u atamadan önce Yüksek Mahkeme yargıçlığı için yine Barrett ile görüştüğünü ancak o dönemde Kavanaugh üzerinde karar kılındığını belirten kaynaklar, Trump duyurana kadar bu isimde son dakika değişikliği olabileceğini de kaydetti.

Ginsburg’un ölümünün ardından yaşanan yargıç tartışmaları

ABD’de Yüksek Mahkeme yargıçları başkan tarafından belirleniyor ve Senato onayının ardından ömür boyu sürecek görevine başlıyor.

Senato’da Cumhuriyetçilerin çoğunluğa sahip olması nedeniyle muhafazakar görüşleriyle tanınan 48 yaşındaki Barrett’in buradan onay alabileceği belirtiliyor.

Gelecek yılın beklenmesi gerektiğini savunan Demokratlar ise Cumhuriyetçilerin 2016’da hayatını kaybeden Yüksek Mahkeme Yargıcı Antonin Scalia’nın yerine eski Başkan Barack Obama tarafından belirlenen adaya karşı çıktıklarını hatırlatıyor.

Ayrıca Demokratlar, başkanlık seçimlerine 5,5 hafta kaldığını belirterek atama için beklenmesi gerektiği konusunda ısrar ediyor.

Cumhuriyetçi Parti ise Ginsburg’un yerine bir an önce yeni bir adayın belirlenmesi konusunda adım atacaklarını belirtiyor.

KAYNAK : tr.euronews.


Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r