45,0492
0%52,8387
-0.03%6.786,92
0,11%14594.01
0,11%

ABD Hazine Bakanı Mnuchin, Fed Başkanı Powell’a gönderdiği mektupta,”Fed’in kullanılmayan fonları hazineye iade etmesini talep ediyorum” ifadesini kullandı.
ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Merkez Bankasından (Fed) yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının ekonomik etkilerine karşı uygulamaya koyulan kredi programları kapsamında kullanılmayan 455 milyar dolarlık fonun iade edilmesini istedi.
Mnuchin, Covid-19 salgınının ekonomik etkilerini hafifletmek amacıyla hayata geçirilen kredi programlarına ilişkin Fed Başkanı Jerome Powell’a bir mektup gönderdi.
Fed’in acil kredi programlarından 4’ü için 90 günlük uzatma talep eden Mnuchin, 5 programın ise daha önce belirlenen şekilde 31 Aralık’ta sona ermesini istedi.
Mnuchin, mektupta, “Fed’in kullanılmayan fonları hazineye iade etmesini talep ediyorum” ifadesini kullandı.
Söz konusu fonların iadesiyle Kongre’nin 455 milyar doları tahsis edebileceğini belirten Mnuchin, kredi programlarının yeniden gerekmesi halinde Fed’in Hazine Bakanlığından talepte bulunabileceğini kaydetti.
Fed’den yapılan açıklamada ise “Fed, Covid-19 salgını sırasında kurulan tüm acil durum tesislerinin, hala gergin ve kırılgan ekonomimiz için bir destek olarak hizmet etmeye devam etmesini tercih ederdi.” değerlendirmesinde bulunuldu.
1
Başkan Volkan Karasu: “Bazı Oda Başkanları Rüzgâr Gülü Gibi! Muhalefete Yiğit, İktidara Suskun!”
8958 kez okundu
2
İNSANA YAKIŞIR YAŞAM HERKESİN HAKKI
4475 kez okundu
3
Vali Mustafa Yavuz: “Fuarlar Üretimi Görünür Kılıyor, İş Birliklerini Artırıyor”
3671 kez okundu
4
Türkiye Ekonomisi İçin Kritik Uyarı: CEO ve Finans Uzmanı Eksikliği, Çin Fonları ile Aşılabilir
3359 kez okundu
5
Emekli İkramiye Müjdesi: Ödemeler Bugün Başladı!
3270 kez okundu