İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden kanser taraması çalışması

İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden kanser taraması çalışması

ABONE OL
18 Nisan 2021 23:20
İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden kanser taraması çalışması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Artuklu Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden kanser taraması çalışması

Tutaşı, “Dezavantajlı grupların her zaman yanındayız”

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı kadınlara yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydederken, “Kadınlarımızın sağlığını düşünüyoruz. Bu nedenle İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ile birlikte kanser taraması çalışmalarına başladık” dedi.

Artuklu Belediyesi kadınlara yönelik çalışmaları ile takdir kazanıyor. Mahalle konaklarında kadınların meslek edinmeleri ve ekonomik hayata katılmaları için çaba veren Belediye, kadınların kanserden korunması için de çalışmalara başladı. Bu düşünceler ile İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Belediye işbirliğiyle kadınlara yönelik kanser taraması yapılacak. Bu etkinlikten faydalanmak isteyen kadınlar Artuklu Belediyesi’ne bağlı Yenişehir, Ortaköy ve İstasyon Mahalle Konaklarına müracaat edebilecekler.

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, “Kadınlarımızın yanında bir anlayışla çalışmalarımız sürüyor” dedi. Tutaşı, “Göreve gelmemizin üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen dolu dolu bir çalışma programı sergiledik
Tutaşı, “Dezavantajlı grupların her zaman yanındayız”

Kadınlarımızın yanındayız

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, “Kadınlarımızın yanında bir anlayışla çalışmalarımız sürüyor” dedi. Tutaşı, “Göreve gelmemizin üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen dolu dolu bir çalışma programı sergiledik. İlçemizin her noktasında aralıksız sahada yer alan ekiplerimiz vatandaşlarımızın sıkıntılarını giderdi. Sosyal belediyeciliğin gereği olarak dezavantajlı vatandaşlarımızı da hiçbir zaman unutmadık. Bu nedenle kadınlarımızın da her zaman yanında olduk. Mahalle konaklarımızda kadınlarımızın meslek edinmeleri ve istihdama katılmaları amacıyla çalışmalarımız sürüyor. Öte yandan kadınlarımızı gönderdiğimiz geziler ile mutlu ettik. Şimdi ise kadınlarımızın sağlıklı olması için çalışmalar yapıyoruz” ifadesini kullandı.

Kadınlarımızın yanındayız
Sosyal belediyeciliğin gereği olarak dezavantajlı vatandaşlarımızı da hiçbir zaman unutmadık.

Sağlıklarını önemsiyoruz

İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle kanser taraması çalışmasına başladıklarını vurgulayan Başkan Tutaşı, “Kanser çağımızın en kötü hastalıklarından birisidir. Bu hastalığın önlenmesinde ise erken tanı çok önemlidir. Maalesef hastalıkla çok geç evrede tanışılmasından dolayı birçok canımız kaybolmaktadır. Biz de bu konuda elimizi taşın altına koymak istedik. Gerek erken tanı gerekse farkındalık oluşturmak için çalışma başlatıyoruz. İlçe Sağlık Müdürlüğümüz işbirliğiyle kadınlarımızz her hafta mahalle konaklarımızda kanser taraması yapacağız. Kadınlarımız bu konuda sadece mahalle konaklarımıza müracaat etmeleri gerekmektedir. Bizler bu hususta kadınlarımızdan hassasiyet bekliyoruz” diye konuştu.

Öte yandan 40 ve 69 yaş arasında kadınlar meme kanseri taraması, 30 ve 65 yaş arası kadınlar rahim ağzı kanseri taraması, 50 ve 70 arası kadın ve erkekler bağırsak kanseri taraması için başvurabilecek


Tüm Yorumlar (1)
  • […] ısrar edilmesi, sosyal cinayettir.Toplumun ve sağlık çalışanlarının canını ve sağlığını riske atan vurdumduymazlığına daha fazla tahammülümüz kalmamıştır.Siyasi ve […]

    +0
    -0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r