Adana Aydınlar Mahallesi’nde 10 Yıllık Gelenek: Mehmet Yıldırım’ın Evinde Düzenlenen İftar Sofrası Ramazan’ı Birleştirdi.

GÜZEL PARTİ GENEL BAŞKAN VEKİLİ ADNAN FINDIK VE EŞİ MEHMET YILDIRIM
Etkinlik, Aydınlar Mahallesi 49101 Sokak No:49 adresinde, Mehmet Yıldırım’ın evinin önündeki açık alanda kuruldu. Saatler öncesinden başlayan hazırlıklarla sofralar donatıldı; sıcak çorbalar, hurma, pide, zeytin, peynir ve çeşitli Ramazan lezzetleri davetlileri bekledi. İftar öncesi okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar, katılımcılarda derin bir huzur oluşturdu. Ezan sesiyle birlikte oruçlar açılırken, “Allah kabul etsin” dilekleri havada yankılandı.

AYDINLAR MAHALE SAKİNLERİ
Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, iftar sırasında yaptığı konuşmada duygularını şu sözlerle ifade etti:
“Ramazan ayı, paylaşmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin en yoğun yaşandığı mübarek bir aydır. 10 yıldır bu evin önünde kurduğumuz iftar sofrası, sadece bir yemek organizasyonu değil; Yörük Türkmen geleneklerimizi yaşatma, komşuluk hukukunu güçlendirme ve toplumda birlik ruhunu pekiştirme fırsatıdır. Bu yıl da Seyhan Belediyemizin değerli katkılarıyla soframızı daha bereketli hale getirdik. Katılan herkese, destek verenlere ve emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum. Allah bu bereketi daim etsin.”

VELİ UÇUK , UĞUR KANTARCIOĞLU VE MEHMET YILDIRIM
Seyhan Belediyesi‘nin desteği, etkinliğin organizasyonel yönünü güçlendirdi. Belediye ekipleri tarafından sağlanan yemek malzemeleri, masa-sandalye düzenlemeleri ve lojistik yardımlar sayesinde yüzlerce kişi aynı sofrada buluştu. Seyhan Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ilçenin farklı noktalarında iftar programları düzenleyerek sosyal dayanışmayı ön planda tutuyor; Aydınlar Mahallesi’ndeki bu geleneksel buluşma da belediyenin bu kapsayıcı yaklaşımının güzel bir örneği oldu.
Mahalle sakinlerinden gelen tepkiler ise oldukça olumlu yöndeydi. Katılımcılar, “10 yıldır süren bu gelenek mahallemizin en güzel anlarından biri haline geldi. Mehmet Başkanımızın evi adeta hepimizin evi gibi” diyerek duygularını dile getirdi. Yörük Türkmen kültürünün sıcaklığını yansıtan sohbetler, çocuklar için eğlenceli anlar ve yetişkinler için manevi paylaşımlar akşam boyunca sürdü.
Bu geleneksel iftar programı, Adana’da Ramazan ayının ruhunu en samimi şekilde yansıtan etkinliklerden biri olarak öne çıkıyor. Mehmet Yıldırım’ın liderliğinde 10 yıldır devam eden bu buluşma, hem kültürel mirasın korunmasına hem de toplumsal dayanışmaya katkı sağlıyor.

SİBEL ÜZER VE MEHMET YILDIRIM
Kayseriler Dernek Başkanı ve CHP Meclis Üyesi Uğur Büyük Kantarcı
Adnan Fındık, Güzel Parti Genel Başkan Vekili
Gelecek Partisi Adana İl Başkanı İsmail Hakkı Gözübatı
Akdeniz Yörük Türkmen Derneği Başkan Yardımcısı Sibel Uzer
Honamlı Yörükleri Dernek Başkanı Mehmet Özler
Avşarlar Dernek Başkan Yardımcısı İbrahim Ethem Akdeniz
İYİ Parti Seyhan İlçe Başkanı Tarık Kanat
İYİ Parti Seyhan İlçe Başkan Yardımcısı İlyas Porsuk
Uluslararası Dijital Medya Derneği Genel Başkanı Abi Taşçılar
Şeyma Karateke, Haberin Sonu TV ve www.haberinsonu.com Sosyal Medya Yöneticisi

Honamlı Yörükleri Dernek Başkanı Mehmet Özler
Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu, Yörük Türkmen toplumunun haklarını savunmak, geleneklerini yaşatmak ve kültürel etkinlikler düzenlemek amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Mehmet Yıldırım’ın öncülüğünde federasyon, Adana ve Çukurova bölgesinde pek çok sosyal ve kültürel projeye imza atıyor.
1
Bamya ve Bamya Tohumunun Şaşırtıcı Faydaları
6539 kez okundu
2
CHP’li Orhan Sümer: Bu Maaş Emekçi Katliamıdır!
6134 kez okundu
3
Limon Otu: Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır?
5737 kez okundu
4
Adana’da Yer Yerinden Oynayacak: 2. Dadaloğlu Aşıklar Bayramı Geliyor!
5061 kez okundu
5
Türkiye genelinde yankı bulmasını dilediğim bir hizmettir.
4794 kez okundu