ABD Adalet Bakanlığı seçimlere ilişkin “yolsuzluk” iddialarını soruşturacak
  • Haberin Sonu
  • Dünya
  • ABD Adalet Bakanlığı seçimlere ilişkin “yolsuzluk” iddialarını soruşturacak

ABD Adalet Bakanlığı seçimlere ilişkin “yolsuzluk” iddialarını soruşturacak

ABONE OL
30 Kasım 2020 23:22
ABD Adalet Bakanlığı seçimlere ilişkin “yolsuzluk” iddialarını soruşturacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Adalet Bakanlığı seçimlere ilişkin

ABD Adalet Bakanı Bill Barr, bakanlıktaki yetkililerin seçimlerde yolsuzluk yapıldığına dair sağlam dayanağı olan iddiaları soruşturmaları için bildiri yayımladı.

ABD Adalet Bakanı Bill Barr, bakanlığındaki yetkililere, 2020 seçimlerinde oylarda yolsuzluk olduğuna dair “sağlam dayanağı olan iddiaları” soruşturma yetkisi verdi. 

Amerikan basınındaki haberlere göre, Barr, Adalet Bakanlığındaki yetkililerin 3 Kasım Salı günü yapılan seçimlerde yolsuzluk yapıldığına dair sağlam dayanağı olan iddiaları soruşturmaları için bildiri yayımladı. 

Barr, bildiride, “Bir eyalette seçimin sonucunu etkileme potansiyeli olan güvenilir usulsüzlük suçlamalarına yönelik soruşturma açılabilir” ifadesini kullandı. 

ABD’de geçen hafta yapılan seçimlerden Demokrat aday Joe Biden galibiyetle çıkmış ancak Başkan Donald Trump özellikle Pensilvanya, Nevada, Georgia ve Wisconsin gibi eyaletlerde postayla oy kullanmada yolsuzluklar olduğu gerekçesiyle çeşitli davalar açmıştı.

TRUMP SİYASETİ BIRAKIR MI?


Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ