Çin’de bir okyanus gözlem uydusu daha uzaya gönderildi.
Çin, bir okyanus gözlem uydusunu daha başarıyla fırlattı.
HY-1D isimli okyanus gözlem uydusu, Taiyuan Uydu Fırlatma Merkezi’nden, gece 02.31’de Uzun Yürüyüş-2C taşıyıcı roketiyle öngörülen yörüngeye gönderildi.
Çin Ulusal Uzay İdaresi (CNSA) ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre, yeni uydu, Eylül 2018’de fırlatılan HY-1C ile birlikte Çin’in ilk deniz kamu hizmeti şebekesini oluşturacak ve mevcut okyanus gözlem verilerini iki katına çıkaracak.
Söz konusu uydu şebekesinin Çin’in okyanus rengini ve kıyı kaynakları ile ekolojik çevreyi gözlemleme yeteneklerini iyileştirmesi, ayrıca meteoroloji, tarım, su tasarrufu ve ulaştırma desteğini arttırması bekleniyor.
Uydu şebekesi ayrıca, küresel iklim değişikliğini göğüslemek ve ekolojik bir medeniyet inşa etmek için de büyük önem taşıyacak.
GAMZE DÜRMEZ
1
Yıldırım; “Yeşil vatanımıza sahip çıkıyoruz”
10322 kez okundu
2
“Günebakan Olmayı Bırakın, Adana’nın Bakanı Olun!”
8701 kez okundu
3
Çukurova Belediyesi Hayvan Barınağı’nda 5 Kadın Çalışan Patili Dostların Umudu Oldu
4705 kez okundu
4
Türk Hristiyan Birliği Kiliseleri Tapu Destekli Kefalet Senediyle Yeni Finans Dönemi Başlattı
4674 kez okundu
5
Adana Demirspor’un Efsane Kaptanı Tombik Ahmet Anılıyor
4574 kez okundu