Fahrettin Altun Görevden Alındı,

Fahrettin Altun Görevden Alındı,

ABONE OL
10 Temmuz 2025 01:00
Fahrettin Altun Görevden Alındı,
0

BEĞENDİM

ABONE OL

10 Temmuz 2025 Tarihli ve 32952 Sayılı Resmî Gazete yayımlanan karara göre İletişim Başkanı Fahrettin Altun görevden alındı. İletişim Başkanlığı görevine Dışişleri Bakan Yardımcısı PRF.DR. Burhanettin Duran atandı. Fahrettin Altun ise Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Başkanlığına atandı.

Altun tarihe Geçti

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 2018 yılında kurulan İletişim Başkanlığına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Fahrettin Altun’u atamıştı. Bugün yayımlanan Resmi Gazete’de alınan karar ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınan Altun, İletişim Başkanlığının ilk başkanı olarak tarihe geçti.

Yeni Görevine Atandı Cumhurbaşkanı kararıyla, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun görevden alınarak Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanlığı’na atandı. Altun’dan boşalan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koltuğuna ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran getirildi.

Fahrettin Altun Kimdir?

Fahrettin Altun, uzun süredir Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevini yürütüyordu. İletişim ve medya alanında önemli çalışmalara imza atan Altun, şimdi TİHEK Başkanlığı’nda yeni bir sorumluluk üstlenecek.

PRF.DR. Burhanettin Duran Kimdir?

Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapan PRF.DR.Burhanettin Duran, artık Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nı yürütecek. PRF.DR.Duran’ın, iletişim stratejileri ve uluslararası ilişkilerdeki deneyimiyle bu göreve yeni bir vizyon getirmesi bekleniyor.

Resmi Atama Kararı

Cumhurbaşkanı tarafından yapılan atama kararları, Resmi Gazete’de yayımlanarak resmiyet kazandı. Fahrettin Altun’un TİHEK Başkanlığı’na, PRF.DR.Burhanettin Duran’ın ise İletişim Başkanlığı’na atanması, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Fahrettin Altun’un görev değişikliği ve PRF.DR.Burhanettin Duran’ın yeni İletişim Başkanı olarak atanması, Türkiye’nin iletişim ve insan hakları politikalarında yeni bir dönemin habercisi olabilir. Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r