NOVACELL AJANS&UDİMED / ANKARA – Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Gazze’de yaşanan insanlık dramına sert sözlerle tepki gösterdi. Ankara Haymana’da gerçekleştirilen “Değerlendirme ve Eğitim Toplantısı”nda konuşan Köylü, Gazze’de çocukların, kadınların ve yaşlıların sistematik şekilde katledildiğini, dünyanın ise bu vahşete göz yumduğunu belirtti.
Genel Başkan Mustafa Köylü, “Gazze’de on binlerce kardeşimiz kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden hunharca katlediliyor. Katliamların yanı sıra, bu cinayetleri meşrulaştırma çabaları da sürüyor. Küçük çocukları öldürmeyi meşru göstermeye çalışan bu zihniyet, utanmadan dünyaya bunu savunabiliyor,” ifadelerini kullandı.
Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için yoğun çaba gösterdiklerini belirten Köylü, “Gazze tam bir abluka altında. İçeriye giriş mümkün değil. Ancak biz hazırız. Mısır’da 20 tır dolusu insani yardım malzemesi bekletiyoruz. Kapılar açıldığı anda bu yardımları Gazze’ye ulaştıracağız. Fakat bu yeterli değil; çünkü yaklaşık 1 milyon insan açlık ve susuzlukla mücadele ediyor,” dedi.
Köylü, İslam coğrafyasındaki dağınıklığa da dikkat çekerek, “Müslüman ülkelerin bazı liderleri, Filistin direnişini terör olarak ilan ediyor. Diğerleri ise sessizliğe bürünmüş durumda. Buna karşılık Batı dünyası ise bir bütün olarak hareket ediyor. İsrail’in arkasında ABD, İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkeler var ve bu soykırımı destekliyorlar,” dedi.

Konuşmasında dünya genelinde İslam’a artan ilgiyi de dile getiren Köylü, “Batılıların görmek istemediği bir gerçek var. Binlerce insan grup hâlinde Müslüman oluyor. Bu ilahi mesajın evrensel cazibesini hiçbir engel durduramayacak,” şeklinde konuştu.
Türkiye’deki durumu da değerlendiren Köylü, Müslümanların birlik olamamasının gücü zayıflattığını vurguladı. “Erbakan Hocamızın öğrettiği gibi, cihat farzını unuttuğumuz için dağınık hale geldik. Müslümanlar birleşmediği sürece zulme karşı koyamayız,” dedi.
Mustafa Köylü, Cansuyu Derneği’nin Millî Görüş çizgisinde ilerlemeye devam edeceğini belirterek, “Biz kavganın değil, birliğin tarafıyız. Merhum Erbakan Hocamızın çizdiği yolda ilerliyoruz. Millî Görüşçüler olarak burada olmaya ve çalışmaya devam edeceğiz,” dedi.
Cansuyu Derneği olarak 21. kez düzenledikleri büyük kurban organizasyonu hakkında da bilgi veren Köylü, “Bu yıl da Rabbimizin izniyle organizasyonumuzu başarıyla tamamladık. 1 milyon 600 bin ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırdık. Bu başarıda emeği geçen tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum,” dedi.
Köylü, Cansuyu Derneği’nin sadece kurban kesen bir yardım kuruluşu olmadığını vurgulayarak, “Su kuyusu açmaktan yetimlere sahip çıkmaya, katarakt ameliyatlarından gıda dağıtımına kadar 25 farklı alanda faaliyet yürütüyoruz. Kur’an-ı Kerim dağıtıyor, sünnet organizasyonları yapıyor ve kalıcı eserler inşa ediyoruz. Bu hizmetlerin hepsi ümmetin selameti içindir,” dedi.
1
Yıldırım; “Yeşil vatanımıza sahip çıkıyoruz”
7843 kez okundu
2
Türk Hristiyan Birliği Kiliseleri Tapu Destekli Kefalet Senediyle Yeni Finans Dönemi Başlattı
4571 kez okundu
3
Çukurova Belediyesi Hayvan Barınağı’nda 5 Kadın Çalışan Patili Dostların Umudu Oldu
4428 kez okundu
4
Ali Yerlikaya: DEAŞ’a Büyük Darbe! 161 Şüpheli Türkiye Genelinde Yakalandı
4420 kez okundu
5
Adana Demirspor’un Efsane Kaptanı Tombik Ahmet Anılıyor
4310 kez okundu