Özdağ İhraç, Koncuk İstifaÖzdağ İhraç, Koncuk İstifa

Özdağ İhraç, Koncuk İstifa

İYİ Partide beklenen oldu.

İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile “FETÖ” polemiği yaşayan İYİ Parti Kurucru Üyesi ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ için ihraç kararı çıkarken, ”Partide ahlaksız bir operasyon olmuştur. Bu parti ahlaksızlıklara zemin yaratmak için kurulmuş bir siyasi hareket değildir” diyen Adana Millekvekili İsmail Koncuk istife etti.

Dilekçeler Teşkilatttan

Özdağ’ın beyanlarının gerçek dışı ve iftira olduğunun belirten parti teşkilatları, dilekçelerini genel merkeze ileterek Özdağ’ın partiden ihraç edilmesini istemişti. Genel Başkan Meral Akşener ise başvuru ve talepleri değerlendirerek Özdağ’ın Disiplin Kurulu’na sevkine karar vermişti.

Ümit Özdağ’ın ihraç kararı:

Disiplin Kurulumuzun 16.11.2020 tarihinde yaptığı toplantıda gündeme alınan İYİ Parti Kurucu Üyesi, İstanbul Milletvekili ÜMİT ÖZDAĞ’ın eylemlerinin, İYİ PARTİ Tüzüğü’nün 76/D maddesinde düzenlenen;

a) İnsan hakları, demokrasi ve hukuk devleti gibi en temel ilkeleri yok sayıcı davranış ve eylemlerin içerisinde bulunmak ve

l) Genel Başkan, Başkanlık Divanı, Genel İdare Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Danışma ve Yüksek İstişare Kurulu üyeleri ile İYİ Parti milletvekilleri ve belediye başkanları aleyhinde sosyal medyadan, yazılı veya görsel basın yolu ile asılsız iddialarda bulunmak ve bunları tekrarlamak”, hükümleri kapsamında olduğu tespit edilerek soruşturulanın İYİ PARTİ Tüzüğünün 76/D-a ve l maddeleri gereğince İYİ PARTİ üyeliğinden, Kurucular Kurulu Üyeliği de dahil olmak üzere KESİN OLARAK ÇIKARILMASINA Müşterek Disiplin Kurulu tarafından OYBİRLİĞİ ile karar verilmiştir.

İsmail Koncuk istifa etti

İYİ Parti’de, Koray Aydın’ın başını çektiği iddia edilen bir yapının, 2. Olağan Kurultay’da Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliği seçimi için delegelere “oy verilmeyecekler” listesi gönderildiği iddialarıyla bir gerginlik başlamıştı. İddiaları üzerine başlayan tartışmaların ardından İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk partisinden ayrıldı…

Ahlaksızlık İçin Kurulmadı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanlığı görevinden 27 Mart 2018 tarihinde istifa ederek İYİ Parti Adana Milletvekili olarak şeçilen İsmail Koncuk liste tartışmalara için geçtiğimiz ay ”Partide ahlaksız bir operasyon olmuştur. Bu parti ahlaksızlıklara zemin yaratmak için kurulmuş bir siyasi hareket değildir” demişti.

“Adamlık Bizim Olsun”

Kurultay’dan hemen sonrasında  sosyal medya hesabından “Bugün yapılan  İYİ Parti 2. Olağan Kongresi herkese hayırlı olsun. Ben ve Ümit Özdağ, Gİ̇K adayı olmamamıza rağmen, bazı akıl ve ahlak fukaraları, bir kısım il yöneticisine sabah bir liste dağıtmış. Aday olma ihtimalimiz bile birilerini korkutmuş! Koltuk onların, adamlık bizim olsun” ifadelerini kullanmıştı.

One thought on “Özdağ İhraç, Koncuk İstifa”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir