
Twitter, ABD başkanlık seçimiyle bağlantılı 300 bin twiti “potansiyel olarak yanıltıcı” şeklinde etiketlediğini açıkladı.
Sosyal medya platformu Twitter, ABD başkanlık seçimiyle bağlantılı 300 bin twiti “potansiyel olarak yanıltıcı” şeklinde etiketlediğini açıkladı.
Şirketten yapılan açıklamada, etiketlemenin, 27 Ekim-11 Kasım arasında yapıldığı ve 300 bin twitin, 3 Kasım’daki başkanlık seçimiyle ilgili paylaşımların yüzde 0,2’sini oluşturduğu bildirildi.
Twitter’in yasal politika, güven ve güvenlik birimi başkanı Vijaya Gadde, bu twitlerden 456’sının, “kullanıcılar bu paylaşımları beğenemez, retwit edemez ya da bunlara yanıt veremez” ifadesinin yer aldığı uyarı işaretiyle gizlendiğini söyledi.
Sosyal medya platformu, ABD Başkanı Donald Trump’ın başkanlık seçiminden sonraki twitlerinin neredeyse yarısına uyarı etiketi eklemişti.
Trump’ın paylaşımlarının bu şekilde etiketlenmesine, kanıt vermeden seçimi kazandığını ve seçimlere hile karıştırıldığını iddia etmesi gerekçe gösterilmişti.
ABD’de 3 Kasım’da yapılan başkanlık seçiminin sonuçlarına ilişkin tartışmalar sürerken, resmi olmayan sonuçlara göre, 279 delegeye ulaşarak seçimleri kazanan Biden’ın 20 Ocak 2021’de göreve başlaması öngörülüyor.
1
KKTC’de Sürpriz Sonuç: Tufan Erhürman, Ersin Tatar’ı Geride Bıraktı
3352 kez okundu
2
Doğu Türkistan Milli Ordusu Suriye’de Yeniden Faaliyete Geçti: Mustafa Kızılcan’dan Tarihi Açıklama!
2708 kez okundu
3
Türk Hristiyan Birliği Kiliseleri Çin Likit Fonlarıyla Türkiye’de Yatırımda Zirveye Çıktı
2687 kez okundu
4
Çin’in Dini Politikalarında Büyük Çelişki: Hoşgörü Söylemi Altında Asimilasyon ve Baskı!
2240 kez okundu
5
Ersin Tatar’ın seçim yasaklarını ihlal ettiği iddiasını incelemeye aldı ve dosyayı polis soruşturmasına havale etti.
2232 kez okundu