Fatih Bozoğlu, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkan Adayı olduFatih Bozoğlu, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkan Adayı oldu

Değerli meslektaşlarım Merhaba

Yasama, Yürütme ve Yargıdan sonra dördüncü kuvvet olarak tanımlanan Medyanın bir mensubu olarak onurla yürüttüğüm gazetecilik mesleği sadece güzel ve yalnız ülkemde değil, bütün dünyada çeşitli nedenlerden dolayı büyük bir travma yaşamaktadır. Bu süreçte yerel gazeteciliğin önemi daha çok anlaşılmıştır. Lakin bin bir zorluk ve yoğun emek harcayarak yaptıkları haberlerle ülke gündemini ve hatta dünya gündemini belirleyen meslektaşlarımıza gereken destek ve önemin maddi, manevi verilmediğini düşünmekteyim.

Gazetecilik zor zanaat, ama bir o kadar da zevkli bir meslektir. Gazetecilik aslında sadece sorumlu bir yurttaş olmaktır. Biz gazeteciler yaşadığımız sokakların, mahallemizin, kasabamızın, ilimizin, bölgemizin, yurdumuzun ve elbette dünyamızın sorunlarına duyarlı ve bu sorunlara karşı da sorumlu birer yurttaşız. 

Öncesini saymazsam, 25 yıldan bu yana kesintisiz ekmeğimi sadece medya sektöründen kazandım. Çok paralar kazanmadık, evlerimiz, lüks arabalarımız olmadı ama mütevazi bir aile yaşantımız oldu ve çocuklarımı gazetecilikten kazandıklarımla okuttum.

Mesleğimin gereği olan yazıp çizmenin dışında, uluslararası yüzlerce gazete ve derginin okurlarına zamanında ulaşabilmesi için dağıtımda da görev aldım. Bir gazete ve dergi sahibi olarak asla masamda oturup haberin gelmesini beklemedim, her zaman haberin peşinde, olayın içinde oldum. Adliye önlerinde suçluların küfürlerini de, tekmelerini de yediğim, kaçak inşaatların haberlerini yaparken tehdit edildiğimde oldu. Kimi zaman siyasilerin de hedefi olurken, Cumhurbaşkanlarına, bakanlara, iş insanlarına ve ünlü sanatçılara da mikrofon uzattığım da oldu. Bodrum-Kos arasında yaşamlarını yitiren mültecileri ve Kardak kayalıklarında Türk ve Yunan hücumbotlarının it dalaşlarını da izledim sıcak soğuk demeden. Turizm Bakanı ile birlikte ilk defa gün yüzüne çıkan lahitin kapağı açılırken ya da kaçak binalar yıkılırken o toz duman altında da fotoğraf çekip, canlı yayın yapan meslektaşlarımla bir arada olduk.

Sokaklarda canla başla çalışan meslektaşlarımla beraber darbeciler aranırken ve yargılanırken de oradaydık. Ülkemizde zaman zaman yaşanan ekonomik krizlerde gazetemi-dergimi baskıya gönderebilmek için matbaaya ödenecek parayı denkleştirmeye çalışırken, vergi ödeyen meslektaşlarım gibi kimi zamanlar ben de vergimi ve personel maaşlarını nasıl ödeyeceğim diye kara kara düşündüm…

Dün olduğu gibi bu gün de sokakta, haberin tam ortasında yaşama tanık olmaya devam ediyorum ve ömrüm yettiği sürece olmaya da devam edeceğim. Çünkü gazeteci asla emekli olmaz.

Yani demem odur ki; hem gazete sahibi olmanın zorluklarını, hem de sokakta muhabirlik yapmanın zorluklarını her gün yaşayarak görmekteyim.

Sizlerin de bildiği üzere Muğla Gazeteciler Cemiyetinde tüzüğümüz gereği üç yılda bir genel Kurul yapılmaktadır ve 28 Nisan 2021’de yapılacağı duyurulan Genel Kurul toplantımız İç İşleri Bakanlığı genelgesi uyarınca Covit-19 önlemleri kapsamında ileri bir tarihe ertelendi.  Umuyorum ki tam kapanmanın bittiği 17 Mayıs 2021’in hemen ardından, uygun olan en kısa sürede ertelenen ilk Genel Kurul toplantımızı yapabiliriz.

Öncelikle gazetecilik mesleğime, yaşadığım ve ekmeğimi kazandığım Muğlamıza olan sorumluluğum gereği ve sorumlu bir yurttaş, bir gazeteci olarak; Babıali’nin ustalarından öğrendiklerimi, yıllardan bu yana kazandığım deneyimlerimi, ilmek ilmek oluşturduğum çevremi ve vizyonumu meslektaşlarımın bir araya geldiği Muğla Gazeteciler Cemiyetinde etkin bir şekilde paylaşmak istiyorum.

23 Mayıs 2012’den bu yana üyesi olduğum Muğla Gazeteciler Cemiyetinde meslektaşlarım için elimden geldiğince katkı vermeye çalıştım ve katkı vermeye de devam edeceğim.

Bu bağlamda Mayıs ayında gerçekleştirilmesini beklediğim Muğla Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulunda yönetime talip arkadaşlarımızla birlikte aday olduğumuzu üyelerimize ve kamuoyuna duyurmaktan onur duyuyorum.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti’ni başkanlığını yaparak değil, siz meslektaşlarım ile birlikte elele daha ilerilere, olması gereken yere taşımaya talibim.

Çok önemli bir sorumluluk aldığımın farkındayım. Muğlamızda gazeteciliğin saygınlığı ve güvenirliliğinin tesisi ve devamı için arkadaşlarımızla birlikte gazetecilik mesleğimize, cemiyetimize ve meslektaşlarıma katkı sağlayacağıma inanıyorum.

Şunu da özellikle belirtmek isterim ki; Bodrum’dan Seydikemer’e, Milas’tan Yatağan’a, Kavaklıdere’den Menteşe’ye, Ula’dan, Marmaris’e, Datça’dan Köyceğiz’e, Ortaca’dan Dalaman’a ve Fethiye’ye kadar sokaklarda haber peşinde koşturan birçok meslektaşım ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti üyelerimizin “Cemiyetimiz ve mesleğimiz için artık sorumluluk almalısın…” şeklindeki söylemleri ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan meslek büyüklerimizin de cesaret vermesi ile bu yola çıktım.

Önümüzdeki süreçte sahada çalışan meslektaşlarımızdan, gazete sahiplerine ve özellikle duayen gazeteci büyüklerimin önerileri doğrultusunda oluşturduğumuz projelerimizi ve cemiyetimizin itibarını arttırmak adına neler planladığımızı sizler ve kamuoyu ile paylaşacağız. Hedefimiz; sadece yönetime seçilenlerle değil, tüm üyelerimizin katılımı ile hep birlikte bu projeleri hayata geçirmektir. Özellikle seçim sürecinde bizlere yakışan bir şekilde hareket edecek, ailemizden ve ustalarımızdan aldığımız edepten ayrılmayacağımıza da söz veriyorum. Ben değil, biz olacağız ve hep birlikte başaracağız…

Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşunda yer alan meslek büyüklerimize, cemiyetimizi bu günlere getiren yöneticilerimize ve üyelerimize saygı, sevgi ve minnetlerimi sunuyorum.

Fatih Bozoğlu
Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkan Adayı

Gazeteci Fatih Bozoğlu kimdir?

Mudurnu’da 20 Haziran 1966 yılında doğan Gazeteci Fatih Bozoğlu ilk ve orta öğrenimini Mudurnu’da tamamladı. Çayırova Tarım Meslek Lisesinden mezun olarak Tarım Teknisyeni olan Bozoğlu Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde ekonomi eğitimi aldı.

Kısa bir süre Cumhuriyet Gazetesinde çalışan Bozoğlu, İstanbul’da Yöremiz Anadolu adlı yerel bir gazete çıkarttı. Toplumsal Kurtuluş ve Tavır Dergilerinde çalıştı. Bir süre gazeteciliğe ara vererek özel sektörde yöneticilik yaptıktan sonra 1995 yılında Dünya Gazetesinde Nezih Demirkent’in asistanı olarak çalışmaya başladı. Alman Textil Wirtschaft Türkiye, İş Fikirleri Dergisi ve The Wall Street Journal gazetesinin Türkiye projelerinde yer aldı. 2001 yılında Bodrum’a yerleşti, Dünya Gazetesine bağlı Dünya Süper Dağıtım A.Ş.’in Bodrum Başbayii olarak Yabancı Yayınların dağıtımı yaptı. 2009 yılında Babıali Kitabevini açtı, Bodrum Yarımada, Bodrum Ekspres gazetelerinde muhabirlik yaptı. Aynı yıl Bodrum Gündem Gazetesi’ni basılı olarak ve www.bodrumgundem.com haber portalını da dijital ortamda yayınlamaya başladı. 2013-2015 yıllarında Bodrum Kent Tv’de Haber Müdürlüğü görevini yürütürken, Kent’in Gündemi ve Fatih Bozoğlu ile Sokağın Sesi programlarını hazırlayıp sundu.

Bodrum’un ekonomik ve sosyal yaşamına dokunan, gazetecilik ahlak ve ilkelerinden asla taviz vermeyen bir yerel gazeteci olarak bu güne kadar geldi.

2018 yılından itibaren de Bodrum’un geçmişine ışık tutacak, arşiv niteliğinde BG Dergi adlı iki ayda bir yayınlanan bir dergi çıkarmaya başladı. BG Dergi bütün ekonomik krizlere ve yüklü maliyetlere karşın bu gün itibarı ile 18.sayıya ulaştı.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nde bir dönem Yönetim Kurulu üyeliği yapan Fatih Bozoğlu; Muğla Gazeteciler Cemiyeti, Bodrum Sağlık Vakfı, Cumhuriyet Halk Evleri, Akademia Vakfı, İnternet Gazeteciler Derneği (Kurucu Başkan Yardımcısı) üyesidir.

Gazeteci Çiçek Bozoğlu ile evli olan Fatih Bozoğlu’nun 24 yaşında Endüstri Mühendisi Özgür Devrim ve lise eğitimine devam eden 16 yaşında Barış Tan adlı iki evladı vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir