Mustafa Kemal Atatürk’ü Ölümünün 83. Yılında Saygıyla Anıyoruz!Mustafa Kemal Atatürk’ü Ölümünün 83. Yılında Saygıyla Anıyoruz!

Mustafa Kemal Atatürk’ü Ölümünün 83. Yılında Saygıyla Anıyoruz!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün üzerinden 83 yıl geçti. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefat edişinin yıldönümünde minnetle, özlemle, saygıyla anıyoruz. Her 10 Kasım’da saat 09.05’te Türkiye dimdik ayakta.Gazi Mustafa Kemal, Türk milletinin Anadolu topraklarından silinmek istendiği bir dönemde, liderlik ettiği Kurtuluş Savaşı’nı zaferle sonuçlandırmış, bizlerin özgür ve bağımsız yaşayabileceği Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.

Cumhuriyet; millî mücadeleyle kurulmuş ve bunun için çok ağır bedeller ödenmiştir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletimize teslim edilmiştir. Cumhuriyet Atatürk’ün bizlere bıraktığı en değerli mirastır. Atatürk’e ve mirasına sahip çıkmak; geleceğimize ve ülkemize sahip çıkmak demektir.

Tüm imkânsızlıklara rağmen, çok ağır bedeller ödeyerek, dünya tarihinin en başarılı mücadelelerinden biri olan Kurtuluş şavaşı ile Türkiye halkları bağımsızlığını kazanmış, kurulan “Türkiye Cumhuriyeti” bizlere emanet edilmiştir. Cumhuriyetimizi yaşatmak ve yüceltmek hepimizin ortak sorumluluğunda olduğunu asla unutmamalıyız. Cumhuriyetimizi, ilke ve hedefleri doğrultusunda daha güçlü kılma ve Türkiye’yi daha ileri seviyelere ulaştırma çabalarımız artarak devam etmelidir.

Kurtuluş Savaşı’nda yan yana, omuz omuza mücadele eden, emperyalistlerin Türkiye’den kovulması için canını veren farklı inanç ve kimliklerden Türkiye halkları olarak 95 yaşında olan bu esere sahip çıkmanın azmi ve gayreti içerisindeyiz. 10 Kasım bu gayretin önemli bir adımıdır.

Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, kurtuluş mücadelemizin şehit düşmüş tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

Adana Taksiciler Derneği Başkanı

Mehmet Emin KANDEMİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir