Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell, Rusya ile Türkiye’nin İdlib’de ateşkesi sağlaması için “iyi haber” dedi. Ankara’nın mültecilere Avrupa kapılarını açılmasını da değerlendiren Borrell, “AB, Türkiye’ye daha fazla para vermek için görüşüyor ama mültecilerin baskı unsuru olarak kullanılması kabul edilemez” dedi.
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell, dün Moskova’daki zirveden çıkan ateşkes kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
“Rusya-Türkiye ateşkesi iyi haber” ifadesini kullanan Borrell, bunun ayrıca AB’nin İdlib’e yapacağı daha fazla insani yardım için bir ön koşul olduğunu vurguladı. Borrell, “Ateşkes iyi haber. Nasıl ilerleyeceğine bakalım, bu durum İdlib halkına yönelik insani yardım ulaştırılması için bir ön koşul” ifadelerini kullandı.
BÜYÜK PANİK: KABUL EDİLEMEZ
Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de toplanan AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısında konuşan Borrell, Ankara’nın mültecilere Avrupa kapılarını açması şu sözlerle değerlendirdi: “Türkiye’nin büyük bir yükü var ve bunu anlamalıyız. AB, Türkiye’ye daha fazla para vermek için görüşüyor ama mültecilerin baskı unsuru olarak kullanılması kabul edilemez.”
1
KKTC’de Gizli İşgal! Tatlısu ve Geçitkale Projelerinin Arkasındaki Gizemli Patron Kim?
7050 kez okundu
2
Gazimağosa’da Deprem Etkisi: UBP Adayı Koray Bozkurt İçin Interpol İddiası Siyaseti Sarstı
5349 kez okundu
3
KKTC’de Sürpriz Sonuç: Tufan Erhürman, Ersin Tatar’ı Geride Bıraktı
3988 kez okundu
4
Doğu Türkistan Milli Ordusu Suriye’de Yeniden Faaliyete Geçti: Mustafa Kızılcan’dan Tarihi Açıklama!
3337 kez okundu
5
Türk Hristiyan Birliği Kiliseleri Çin Likit Fonlarıyla Türkiye’de Yatırımda Zirveye Çıktı
3312 kez okundu