CHP Adana’dan Adalet Nöbeti: Eylemleri Sürecek

ABONE OL
22 Temmuz 2025 12:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Adana’dan Sert Mesaj: “Başkanlarımız Serbest Kalana Kadar Eylemler Devam Edecek”

Zeydan Karalar, Oya Tekin ve Kadir Aydar için Adalet Nöbeti Başladı

NOVACELL AJANS & UDİMED/ADANA – CHP Adana İl Başkanlığı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ve Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’in hukuka aykırı şekilde tutuklanmasına karşı başlattığı adalet eylemlerini büyütme kararı aldı.

Geçtiğimiz günlerde Adana Büyükşehir Belediyesi Taş Bina önünde CHP Gençlik Kolları öncülüğünde başlatılan oturma eylemi, partililerin ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, “Başkanlarımız serbest kalana kadar eylemlerimizi mahalle mitinglerine dönüştürerek sürdüreceğiz” dedi.

Tanburoğlu: “Adana Halkı Haksızlığa Sessiz Kalmadı”

Taş Bina önünde düzenlenen eyleme; CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer, CHP Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Tanık, CHP Kadın Kolları Başkanı Özgürtan Çığ, il ve ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tanburoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Gençlik kollarımızın başlattığı bu oturma eylemi artık bir adalet nöbetine dönüşüyor. Adana halkı bu hukuksuzluğa tepkisini gösterdi. Belediye önünde kuracağımız çadırlarda adalet nöbetine devam edeceğiz. Halkımızdan mektup, fotoğraf ve destek notlarını toplayacağız. Bu nöbeti, başkanlarımız özgürlüklerine kavuşana kadar sürdüreceğiz.”

CHP Mahalle Mitinglerine Başlıyor: İlk Durak Yüreğir Kiremithane

“Her hafta bir ilçede miting düzenleyeceğiz” diyen İl Başkanı Tanburoğlu, ilk mitingin Yüreğir Kiremithane Mahallesi‘nde yapılacağını duyurdu.

“Zeydan Karalar’a, Oya Tekin’e, Kadir Aydar’a yapılan bu siyasi operasyonu kabul etmiyoruz. Her yerde halkımızla buluşacağız. Sessiz kalmayacağız, susmayacağız, mücadele edeceğiz.”


Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.