CHP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, asgari ücret ile açlık sınırı arasındaki uçurumu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Sümer, “Asgari ücret açlık sınırının 4.300 lira altında. Bu bir emekçi katliamıdır,” diyerek iktidara sert eleştirilerde bulundu.
Orhan Sümer, 2025 yılı itibariyle net asgari ücretin 22.104 TL olmasına rağmen, açıklanan açlık sınırının 26.400 TL’yi geçtiğini belirtti. Sümer, “Bu maaşla geçinmek mümkün değil. Bu ücret aslında bir sefalet maaşıdır ve işçiye sistematik bir şekilde dayatılan yoksulluk politikalarının bir sonucudur,” ifadelerini kullandı.
TÜİK verileri üzerinden yapılan manipülasyonlara dikkat çeken Orhan Sümer, “Sarayın istatistikleriyle halkın sofrası arasında uçurum var. İktidar rakam oyunlarıyla halkı kandırmaya çalışıyor, ancak market rafları, boş buzdolapları ve enflasyonla eriyen maaşlar gerçeği haykırıyor,” dedi. Sümer, gerçek enflasyonun, halkın mutfağında yaşandığını belirtti.
CHP’li Orhan Sümer, iktidarın ekonomik politikalarının halkı bilinçli bir şekilde yoksulluğa sürüklediğini vurguladı:
“Bugün yaşanan sadece ekonomik bir kriz değildir. Bu, halkı bilinçli olarak fakirleştiren bir siyasi tercihtir. Geçim sıkıntısı, huzursuzluk ve çaresizlik artık ülkenin her köşesinde hissediliyor. Bu düzen değişmeden sofralara huzur gelmeyecek.”
1
CHP’li Orhan Sümer: Bu Maaş Emekçi Katliamıdır!
5158 kez okundu
2
Bamya ve Bamya Tohumunun Şaşırtıcı Faydaları
3583 kez okundu
3
Perintos Sigarası: Hafif İçimiyle Tütün Ürünlerinde Yeni Trend
3411 kez okundu
4
Limon Otu: Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır?
3247 kez okundu
5
İzmir’in Kurtuluşunun 103. Yılı Büyük Coşkuyla Kutlandı
3018 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.