Davutoğlu’ndan Bomba İddia: 6 Partili Büyük İttifak Geliyor! Parti İsimleri Belli Oldu
  • Haberin Sonu
  • Siyaset
  • Davutoğlu’ndan Bomba İddia: 6 Partili Büyük İttifak Geliyor! Parti İsimleri Belli Oldu

Davutoğlu’ndan Bomba İddia: 6 Partili Büyük İttifak Geliyor! Parti İsimleri Belli Oldu

6 Partili İttifak Sinyali: Gelecek, Saadet, DEVA, Yeniden Refah, İYİ ve Anahtar Parti Birleşiyor mu?

ABONE OL
12 Şubat 2026 17:02
Davutoğlu’ndan Bomba İddia: 6 Partili Büyük İttifak Geliyor! Parti İsimleri Belli Oldu
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ahmet Davutoğlu Açıkladı: 6 Partili Yeni İttifak Yolda! Türkiye’ye Üçüncü Yol Çağrısı

Ahmet Davutoğlu’ndan bomba açıklama: 6 partili yeni ittifak yolda! Parti isimlerini tek tek verdiGelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM’de gazetecilerle gerçekleştirdiği toplantıda Türkiye siyasetine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu, Meclis’teki son kavgadan utanç duyduğunu belirterek, siyasetin itibarını yeniden kazanması gerektiğini vurguladı. En dikkat çeken kısım ise muhalefet bloğunda yeni bir ittifak hareketliliği sinyali vermesi oldu.

Meclis Kavgasına Sert Tepki: “Utanç duydum, rezalet!”

Davutoğlu, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Adalet Bakanı Akın Gürlek’in yemin töreni sırasında TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan yumruklaşma ve arbedeyi ağır sözlerle eleştirdi:

  • “Kurallar belli, beğenirsiniz beğenmezsiniz Cumhurbaşkanı atama yapmış. Tepki gösterebilirsiniz ama Meclis’in vahametine halel getirmeyecek şekilde olmalı.”
  • “Yumruklar savrulmuş, iktidar sosyal medyasında Gençosman marşlarıyla videolar yayınlanıyor. Bu ne rezalettir?”
  • “Dışişleri Bakanı iken alışkanlık kazandım: Bu görüntüler dünyada yayınlanırsa nasıl algılanır? Kuzey Kore görüntüsü gibi tebessüm oluşturuyor.”
  • “TBMM, yarın ortak tavır alması gerektiğinde dünya size nasıl saygı duyacak? İktidar ve muhalefetiyle birlikte kurumsal görüntüye olağanüstü zarar verildi.”

Davutoğlu, bu tablonun Türkiye’nin 2 bin yıllık devlet geleneğine yakışmadığını ifade ederek, siyasetin asli görevinin itibar kazandırmak olduğunu söyledi.

Siyasetin İtibarı İçin Eleştiri: Transferler ve Adalet
  • Milletvekili ve belediye başkanı transferlerini hem iktidara hem ana muhalefete eleştirdi: “İktidardan transfer edene karşı çık, ama DEVA ve Gelecek’ten transfer etmede serbest ol? Kabul edilemez.”
  • “Adalete güvenen kaldı mı? Adalet yoksa hiçbir şey yok” diyerek, yolsuzluk tartışmalarında karşılıklı suçlamaların siyasete zarar verdiğini belirtti.
6 Partili İttifak Geliyor! Parti İsimleri Belli Oldu

Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde parçalı muhalefetin iktidara yaradığını belirterek, son bir ayda hareketlenme yaşandığını açıkladı. Gelecek Partisi’nin daha önce Saadet Partisi ile ittifak kurup fedakarlık yaptığını, Yeni Yol ittifakını desteklediğini hatırlattı.Şimdi ise daha geniş bir yapı için çağrı yaptı:

  • Gelecek Partisi
  • Saadet Partisi
  • DEVA Partisi
  • Yeniden Refah Partisi
  • İYİ Parti
  • Anahtar Parti

Davutoğlu, bu partilerin ayrı ayrı hareket etmesinin Türkiye’yi tahkim etmeyeceğini belirterek, “Küçük hesapları bırakmalıyız. Birleşerek ya da ittifak kurarak dağınıklıktan kurtulmalıyız. Türkiye’nin üçüncü bir yola ihtiyacı var” dedi.

  • “Geçen sene Yeniden Refah ile konuştuk, bu senenin başında Saadet, DEVA ve Yeniden Refah liderleriyle görüştüm. Bu hafta da onlar beni ziyaret etti.”
  • “Elimizden geleni yapacağız. Ümit ederiz ki kısa sürede ittifak görüşmeleri tamamlanır.”

Yeni Yol grubunun devam edeceğini, istifa durumunda bile planlarının hazır olduğunu ekledi.

Terörsüz Türkiye ve Demokrasi Komisyonu
Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun taslak raporuna değinen Davutoğlu, Saadet Partisi lideri Mahmut Arıkan ve DEVA Partisi lideri Ali Babacan ile görüştüğünü belirtti. Raporun detaylarını açıklamasa da, sürecin terör ve şiddeti yok ederek demokratik ortamı sağlaması gerektiğini vurguladı: “Hedef buysa, birçok tartışma ortadan kalkar. Ulusal hassasiyetler gözetilmeli ama süreç başarıya ulaşmalı.”

Türkiye siyasetinde muhalefetin yeniden şekillenme sinyalleri veren bu açıklamalar, önümüzdeki dönemde ittifak pazarlıklarını hızlandırabilir. Davutoğlu’nun “üçüncü yol” çağrısı, iktidar ve ana muhalefet dışında alternatif arayışını netleştirdi.

Siyasetin itibar kazanması ve güçlü bir muhalefet için kritik günler… Gelişmeleri takipte kalın!


Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.