JANDARMA KOMUTANLIĞI SKANDALI HAKKINDA MAĞDURLARIN BASIN AÇIKLAMASI JANDARMA KOMUTANLIĞI SKANDALI HAKKINDA MAĞDURLARIN BASIN AÇIKLAMASI
ADANA İLİ KARATAŞ İLÇESİ JANDARMA KOMUTANLIĞI SKANDALI HAKKINDA MAĞDURLARIN BASIN AÇIKLAMASI

Karataş ilçesi binlerce dönüm tarım arazilerine sahip Çukurova bölgesinin en verimli tarım arazilerine sahiptir. Coğrafi yapısı ve geniş tarım arazileri nedeni ile coğrafyada büyük kavgalar meydana gelmiş çok sayıda cinayetler işlenmiştir. Bu korku ikliminde yaşayan Karataş Halkının tek güven duyduğu birim kolluk kuvvetleridir.

Kolluk kuvvetlerinin kanunda belirtilen görevi, halkın emniyetini, kamu düzenini sağlamak, korumak ve kollamak için suç işlenmesini önleyici faaliyetlerde bulunmaktır.

Bu görevini unutan bir kısım bedbaht kamu görevlileri “kamu düzenini bozmuş” “toplumda korku iklimini oluşturmuştur”

 Bu yapının oluşumunda aktif rol oynayan  kamu görevlisi hakkında Karataş’ta ikamet eden mağdur çiftçiler tarafından “Rüşvet, İrtikap, Tehdit, Hakaret, Görevini kötüye kullanma” suçlarından dolayı Karataş Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuşlarıdır.

Söz konusu şahısların görevlerinin başında olmaları, Karataş Cumhuriyet Savcılığı tarafından Adil ve Etkin bir soruşturma yapılamadığı, bir kısım dosyalar yönünden  delil yetersiliğinden  Kovuşturmaya Yer olmadığına karar verilmiştir.

Karataş Cumhuriyet savcılığına başvuran çok sayıda mağdurun şikayetinin bu kamu görevlilerinin halen görevde olmaları nedeni ile  sonuçsuz kalması, halkta oluşan korku iklimini derinleşmiştir. Halk açıkça “Biz şikayet ediyoruz adamlara hiç bir şey olmuyor” diyerek kamu görevlilerinin ne denli güçlü olduğunu  kanısına  varmışlardır.

Her şey 24 Mart 2021 tarihinde Karataş ilçesinin Adalı mahalle muhtarının Adana ihbar hattını arayarak “Karataş ilçesinde bulunan  bir kamu personelinin kendisinin talebi olmadığı halde iş karşılığı yüklü miktarda para istediğini, işleri halledeceğini söylediğini  ihbar etmesi ile  başlamıştır.”

Mağdurun bu ihbarı üzerine ilgili kamu görevlisi hakkında, İl jandarma Komutanlığında idari Soruşturma başlatılmıştır. Bu idari soruşturmada çok sayıda mağdur ve bilgi sahibi ifade vermiştir.

Alınan ifadelerde, Söz konusu kamu görevlilerinin çıkar amaçlı illegal yapılanmaya gittikleri, halkta korku iklimini oluşturarak para istedikleri, değişik nedenlerle dolandırdıklarını,  kamu görevlilerinin görevlerini kötüye kullandıkları iddia edilmiştir.

 Adana Cumhuriyet Savcılığı örgüt suçları bürosu tarafından 2021/24340 soruşturma kaydı ile Kamu görevlileri hakkında ” Örgüt kurma, üye olma, Görevini Kötüye  Kullanma, Rüşvet, İrtikap, Nitelikli Dolandırıcılık,  Tehdit,) suçlarından soruşturma başlatılmıştır.

Suç yerinin Karataş ilçesi olması nedeni ile soruşturma dosyası Karataş Cumhuriyet Savcılığına gönderilmiştir.

Haklarında çok ciddi delil ve iddialar bulunan Kamu memurlarının halihazırda görevlerinde bulunmalarının başlatılan soruşturmalara zarar vereceği gibi etkin ve adil bir soruşturmanın devam etmesi de  mümkün olmayacaktır.

Görevleri başında bulunan memurların görevlerinde kaldığı sürece mağdur halkın ve ilçede bulunan bilgi sahibi kamu memurlarının ifade vermeleri mümkün olmayacaktır.

JANDARMA KOMUTANLIĞI SKANDALI HAKKINDA MAĞDURLARIN BASIN AÇIKLAMASI
JANDARMA KOMUTANLIĞI SKANDALI MAĞDURLARIN

 Haklarında adli ve idari soruşturma başlatılan memurlar hakkında etkin ve adil soruşturma yürütülmesi, daha fazla mağdurun tespiti açısından şüpheli konumundaki kamu memurlarının görevlerinden el çektirilmeleri yasa gereğidir.

Ülkemizin göz bebeği, halkın canının ve malının teslim edildiği bir kurumda haklarında ciddi suç isnatları bulunan  kamu görevlilerinin  halkımızı mağdur etmesi vicdanımızı yaralamaktadır. Bu nedenledir ki;

ADANA İLİ KARATAŞ İLÇESİ JANDARMA KOMUTANLIĞI SKANDALI HAKKINDA MAĞDURLARIN BASIN AÇIKLAMASI
ADANA İLİ KARATAŞ İLÇESİ JANDARMA KOMUTANLIĞI SKANDALI HAKKINDA MAĞDURLARIN BASIN AÇIKLAMASI
MAĞDURLAR ADINA TALEPLERİMİZ;
  • Söz konusu Kamu görevlilleri hakkında başlatılan soruşturmalar dikkate alınarak, bu Soruşturmaların etkin ve adil yürütülmesi için kamu görevlilerinin görevlerinden el çektirmelerini,
  • Adaletin tesisi için mağdurların korkmadan  kolluk birimlerinde ve Karataş Cumhuriyet Savcılığında ifade verebilmelerinin sağlanmasını mağdurlar adına talep ediyoruz.
KARATAŞ MAĞDURLARI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir