KARAŞAH ÇİFTİNDEN “KADINLAR RESİM-HEYKEL SERGİSİ”KARAŞAH ÇİFTİNDEN “KADINLAR RESİM-HEYKEL SERGİSİ”

-KARAŞAH ÇİFTİNDEN “KADINLAR RESİM-HEYKEL SERGİSİ”

-Nazlı Akdeniz Karaşah ve eşi Ortugay Karaşah, Adana Ressamlar Derneği’nde “Cumhuriyetin 100.Yılında 100 Portre Resim-Heykel Sergisi” açtı.

Adana Ressamlar Derneği’ne ait Kaman Sanat Galerisi’ndeki Nazlı Akdeniz Karaşah ve  Ortagay Karaşah çiftinin sergisi 26 Mart 2022 tarihine kadar açık kalacak.

Karaşah çiftinin “Kadınlar Resim-Heykel Sergisi Adana’da açıldı.

Resim öğretmeni Nazlı Akdeniz Karaşah ve eşi heykeltıraş Ortugay Karaşah, Adana Ressamlar Derneği’nde “Cumhuriyetin 100.Yılında 100 Portre Resim-Heykel Sergisi” açtı.

Karaşah Ailesi, açtıkları sergi hakkında şunları söylediler:

“Atatürk’ün ‘Bende bu vakayiin hissi teşebbüsü, bu memlekette bu güzel Adana’da doğmuştur” ifadesi, kuşkusuz ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet fikrinin doğuşunu anlatan sözlerden sadece biridir. Çıkış noktamız Cumhuriyetimiz ve bizlere özgür ve bağımsız bir ülkede yaşama şansı sunan başta M.K. Atatürk olmak üzere, nice özverili, isimsiz kahramanlardır. Bu sergi Cumhuriyet’i kuranlara, şehitlere, ve devamında katkılarıyla Cumhuriyet’i bugüne taşıyanlara bir saygı duruşudur. Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 Portre” sloganıyla başladığımız bu yolculuğun ilk aşamasında, Ulusal Kurtuluş Savaşı’mız ve sonrasında bir şekilde katkı sunmuş bazı kadın kahramanların portreleri yer almaktadır. Bu sergide Türk Kadınının adını tarihe yazdırdığı şahlanış, varoluş ve değişimini izleyeceksiniz.”

Adana Ressamlar Derneği’ne ait Kaman Sanat Galerisi’ndeki Nazlı Akdeniz Karaşah ve  Ortagay Karaşah çiftinin sergisi 26 Mart 2022 tarihine kadar açık kalacak.

Vahit Şahin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir