Kayadan “Nereden bakılsa kindarlıktır”ADD Adana Şube Başkanı Kayadan

Nutuk’un dağıtımının engellenmesine ADD’den sert tepki

“Nutuk bir milletin doğuşunu anlatır”

Mersin’in Çamlıyayla ilçesi Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal’ın, Nutuk’un dağıtımına izin vermemesine Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan’dan sert tepki geldi. Kayadan “Nereden bakılırsa bakılsın bu bir kindarlıktır” dedi.

Kayadan “Nereden bakılsa kindarlıktır”

Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açılışının 101’nci yıldönümünün kutlanacağı bir dönemde yapılan bu davranışı kınadıklarını aktaran ADD Adana Şube Başkanı Kayadan “Hilafet ve saltanat heveslilerine, laik demokratik ve sosyal hukuk devletine her şeyimizle sahip çıkarak gerekli mesajı vereceğiz. Yaşasın Laik Cumhuriyet… Yaşasın Milli Egemenlik” diye konuştu.

ATATÜRK’E VE ESERLERİNE DİL UZATILIYOR

Cumhuriyet Devrimi düşmanı zihniyetlerden aldıkları güç ve cesaretle, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve eserlerine dil uzatmaktan zerrece çekinmeyenlere tepki gösteren Kayadan şöyle konuştu:

“Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü, NUTUK dağıtımına yasak getirdi. Birkaç gün önce Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü ve beraberindekiler bir tarikat liderini ziyaret ederek bağlılıklarını dile getirdiler. Her geçen gün Atatürk’e ve Cumhuriyete yönelik düşmanlıklara bir yenisi daha ilave ediliyor.  

NUTUK, MİLLİ MÜCADELEYİ DOĞURAN NEDENLERİ ANLATIR

Nutuk:  Atatürk’ün Samsun’a çıkışını, Milli Mücadeleyi doğuran nedenleri, İstanbul yönetiminin aymazlığını, İstanbul yönetiminin teslimiyetini, Eskimiş, çürümüş ve çağın gerisinde kalmış bir yönetim tarzını anlatmaktadır. Nutuk okuyan: Bir milletin doğuşunu ve uyanışını, bir büyük devrimcinin doğuşunu ve milletinin kaderini nasıl değiştirdiğini ve Cumhuriyet Devrimine ve milli devlete uzanan sürecini ayrıntılarıyla öğrenir. Nutuk’un dağıtımına karşı çıkanlar bunların öğrenilmesini istemeyenlerdir.”

“HER YURTTAŞ SORUMLUDUR”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan Atatürk’ün gençliğe hitabesine vurgu yaparak sözlerini şöyle tamamladı;

“Bu olayın neresinden bakılırsa bakılsın sanız bakın kindarlık, düşmanlık ve karşıtlık hepimizin yüzüne tokat gibi çarpmaktadır. Nutuk; Büyük Önder ve Devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe seslenişi ile biter.

Kayadan “Nereden bakılsa kindarlıktır”
Kayadan “Nereden bakılsa kindarlıktır”

İşte o seslenişin gereğini yerine getirmek her yurttaşın sorumluluğudur. TBMM’nin açılışının 101. yıldönümünde; hilafet ve saltanat heveslilerine, laik demokratik ve sosyal hukuk devletine her şeyimizle sahip çıkarak gerekli mesajı vereceğiz.”

One thought on “KAYADAN“Nutuk bir milletin doğuşunu anlatır””

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir