Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /home/u8559022/public_html/wp-content/themes/newsup/single.php on line 88

     Vatan Partisi Adana İl Başkanı Selver Kaplan, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Sadık Boral ve Ayhan Sönmez, Özçelik-İş Sendikası Adana Şubesi’ne Kıdem Tazminatıyla ilgili fikir alışverişi ve yeni yerlerini, hayırlı olsun ziyareti yaptı.

     Ziyarette, Özçelik-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Sedat Aydın kıdem tazminatıyla ilgili yeni yasa için “Biz fona tamamen karşı değiliz; kıdem tazminatını fona çevirmek iflas edip de iççisine kıdem tazminatı veremeden işyerini kapatmak zorunda kalan işyeri sahibi ve o iş yerinde çalışmış olanlara destek olacak bir yasa şeklinde çıkarılabilir.” diyerek başladığı sözlerini “Kıdem tazminatı işçinin emekli olduğundaki hayallerini gerçekleştirme aracıdır. Bundan vazgeçmek söz konusu dahi olamaz.”dedi.

                                               İŞVERENİN DE GÜVENCESİDİR

         Başkan Aydın sözlerini “Kıdem tazminatı işvereni de koruyan bir yaptırımdır. Diyelim ki çok kalifiye bir işçiniz var, yıllardır sizinle çalışıyor, gün geliyor başka bir firma, şirket daha iyi şartlarla onu çalıştırmak istiyor. İşçi kıdem tazminatım yanmasın diye gitmez, sizin için iyi işler çıkarmaya devam eder. Ama kıdem tazminatı beklentisi yoksa daha iyi şartlar sunan yerde çalışmak ister ve en çok parayı veren en kalifiye, yetişmiş elemanları bünyesine toplar, size rekabet şansı bırakmaz. İşveren ve işçi arasında ‘kazan kazan’ yasası gerçekleşmeli bu da devlet güvencesinde olmalı.” dır diye sürdürürken  “Siz şu an bünyenizde çalışan işçilerin haklarını korumaya odaklısınız; sadece sizin iş sahanızdakiler değil başka iş sahalarında çalışan, 25 yaş altı ve 50 yaş üstü “daha iyi bir iş buluncaya kadar iş olsun da, çalışayım evime ekmek götüreyim de, kıdem tazminatı sonraya kalsın” demek zorunda kalan/bırakılan insanlarımız için ne diyorsunuz dediğimizde

” Bu bir bayrak yarışıdır, bizden önceki çalışanlar güvenmiş, bayrağı bizlere teslim etmiş; öncelikli hedef haklarımızı korumak; bizim şu an koruduğumuz, koruyacağımız haklar gelecekte evlatlarımızın korunmuş hakları olacaktır. Biz kendi sendika ve sendikalımız diye bakmıyoruz; biz emekçi, çalışan, ülkenin kalkınmasına hizmet eden diye bakıyoruz. Bu hangi iş kolunda olursa olsun; hangi sendikanın üyesi olursa olsun ayrım yapmıyoruz. İş verene de aynı gözle bakıyoruz; işveren demek istihdam sağlayan, o da ülkemizin kalkınmasında elini taşın altına koyan demek sendikalı iççi işverenin yararınadır, sendikalı işçi çalışma etiğine uyması gerektiğini, işyeri nizamını, işine sahip çıkmayı kavramış işçidir. Sendikaya hoşgörüyle bakan iş veren de işine, işçisine, emeğe saygı duyan, disiplinle, ‘benim çalışanım’ diyerek bakandır. Sendikalı olmasın, kıdem tazminatı hakkı olmasın bunları elimde kırbaç gibi tutayım, daha fazla ve hakkını vermeden ensesinde kırbacımı şaklatayım demeyen işverendir.” diye cevap verdi.

Sayın Aydın sözlerini “Biz diyalogdan, işveren ve işçinin memnun olduğu bir plandan yanayız ama şu an vereceğimiz biraz taviz, gelecekte daha fazla tavize ve sendikaların yok olmasına yol açacaktır.” direk tamamladı.

                        ÜRETEN, İŞLEYEN ELLERİMİZLE GÜÇLÜYÜZ

Vatan Partisi İl Başkanı Selver Kaplan’ da emeğe, emekçiye sahip çıkan, sendikacılığın “bir koltukta oturmak” değil işçinin hakları için uğraş vermek, onun yerine konuşacak güç oluşturmak olduğunun farkında olan siz değerli başkanlarımızla aynı bakış açısına sahip olmak; ülkemiz, insanımız; üretenimiz; işleyen ellerimiz diyen sendikacılar ve sendikalarla daha güçlüyüz” diyerek misafirperverliklerinden dolayı Sayın Başkana ve iş arkadaşlarına teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir