
Gezegenimizdeki ”enerji sektörü kaynaklı” karbondioksit emisyonu 2018 yılında yüzde 1,7 arttı ve 33 gigatona ulaştı.
Küresel ısınma kapsamında hazırlanan rapora göre geçtiğimiz yıl (2018) “Enerji sektörü” kaynaklı karbondioksit emisyonunda tarihi insanlık tarihinin rekoru bir kez daha kırıldı. Rapora göre karbondioksit emisyonu yüzde 1,7 artarak 33 gigatona ulaştı.
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından hazırlanan “Küresel Enerji ve Karbondioksit Emisyonları Statü Raporu”nda korkutucu sonuçlar görüldü. Rapora göre 2018’de küresel enerji talebi yüzde 2,3 artarak 2010’dan beri en yüksek seviyede. 2018’de elektrik talebi yüzde 4 artarken, doğal gaz talebi de yüzde 4,6 arttı.
ABD, Çin ve Hindistan’daki talep büyümesine paralel yaşanan petroldeki yüzde 1,3’lük talep artışı da enerji talebinin artmasına katkıda bulundu.
1
Yıldırım; “Yeşil vatanımıza sahip çıkıyoruz”
17362 kez okundu
2
Adana Kayserililer Kızılören Derneği Geleneksel Aşure Etkinliği
14151 kez okundu
3
İZMİR’DE YILLARIN SABRI SANATA DÖNÜŞTÜ
12180 kez okundu
4
“Günebakan Olmayı Bırakın, Adana’nın Bakanı Olun!”
11854 kez okundu
5
Trabzon Sanatevi’ne Dokunma! Tarih ve Sanat Susturulamaz
11239 kez okundu