Menteş, “Hastaneler Bakanlığımıza Devredilmelidir”
Uzm. Dr. Menteş, “Hastaneler yabancı şirketlere değil, bakanlığımıza devredilmelidir”
Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, ülke genelindeki 5 Şehir Hastanesinin Danimarkalı şirkete satılmasına tepki göstererek “Hastaneler yabancı şirketlere peş keş çekilmemeli, tamamı Sağlık Bakanlığımıza devredilmelidir” dedi.
300 MARABASI İLE SATILIK KÖY
“Sağlıkta dönüşüm ile başlayan güzel söylemlerin geldiği nokta alınıp satılan, garantili hastalar ve tüm bunlardan bihaber hekimler ve sağlık çalışanları olmuştur. Bizlerin çalıştığı ve vatandaşın temel hizmet hakkı olan sağlık hizmeti alma hakkı artık sağlık tekelleri tarafından haraç mezat satılmaktadır. Sağlık sistemi artık vahşice kar hırsı ile hizmet vermekte ve yeterince kar elde etmediğini düşünenler ve elindeki olanaklardan daha fazla para kazanmak isteyenler tarafından alınıp satılır hale gelmiştir.”
“Kamu Özel İşletmeleri ile yap işlet devret modeli getirilmiş ve devlet hastaneleri neredeyse ortadan kaldırılmaya çalışılarak, hasta garantili ticari işletmeler haline getirilmiştir. Devlet ile işletmeci firma arasındaki her konuda uluslararası mahkemeler yetkili ve dolar bazlı anlaşmalar yapılmıştır. Tüm bunlara karşı yerli firmaların bu alandan çekilmesi olası kamulaştırmanın da zorlaşacağı bir duruma yaratılma amaçlanıyor da olabilir. Tüm bu satışlar ve kamu özel işletmeleri bir an önce sonlandırılmalıdır. Sosyal devlet anlayışı ile kamucu sağlık sistemi benimsenmelidir. Halkın ücretsiz ve erişilebilir sağlık hakkına kavuşması sağlanmalıdır. Bu anlamda tüm hastaneler yabancı şirketler yerine Sağlık Bakanlığı’na devredilmelidir.”
Adana, Yozgat, Elazığ, Bursa ile İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura şehir hastanelerini işleten Rönesans Holding bu alandan çekilme kararı aldığı ve %100 hissesini Danimarka menşeili ISS Firmasına sattığı bilgisi verildi.
1
SABAHLARI AÇ KARNINA İÇ BÖBREKELERİNİ TEMİZLESİN
3236 kez okundu
2
Orgazm nedir? Orgazm nasıl olur?
3200 kez okundu
3
Beyne Pıhtı Atması Nedir? Belirtileri, Nedenleri ve Tedavisi
3141 kez okundu
4
Etiyopya’da UNICEF Destekli Aşı Kampanyası
2619 kez okundu
5
Pembe Kurdele Etkinliği: Erken Tanı Hayat Kurtarır!
2181 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
[…] Menteş, “Hastaneler Bakanlığımıza Devredilmelidir” […]