MİLYONLARIN MAĞDURİYETİ MECLİS GÜNDEMİNDE

MİLYONLARIN MAĞDURİYETİ MECLİS GÜNDEMİNDE

ABONE OL
17 Haziran 2025 11:30
MİLYONLARIN MAĞDURİYETİ MECLİS GÜNDEMİNDE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, çocuk işçiliğine tepki gösterdi, stajyer ve çırakların mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini vurguladı

Milyonlarca kişinin mağduriyeti meclis gündeminde

Staj ve çıraklık mağdurlarının sesi mecliste yankılandı

NOVACELL AJANS&UDİMED/ANKARA – Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Üyesi, CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, çırak ve stajyerlerin yıllardır süregelen sorununu meclis gündemine taşıdı.
12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğine Karşı Mücadele Günü nedeniyle mecliste konuşan Dr. Şevkin, Türkiye’deki çocuk işçi sayısının 1.5 milyona dayandığını vurgularken çıraklık ve stajyerlikte geçen sürenin sigorta primine yansıtılmamasına ve emeklilikte dikkate alınmamasına da tepki gösterdi.
Türkiye’de her yıl onlarca çocuk işçinin iş cinayeti nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çeken Dr. Şevkin, “Bu çocuklara karşı bir sorumluluğumuz var, çocuklarımız güvensiz ortamlarda çalışmamalı, okula gitmelidir” dedi.
“BU YANLIŞTAN DÖNÜN”
Çıraklık veya staj çalışmalarından kaynaklı sigortalılık başlangıç ve prim gün sayılarının emeklilikte dikkate alınmaması sebebiyle milyonlarca insan da mağdur edildiğine işaret eden Dr. Şevkin, “Türkiye’nin birçok hukuksuzlukta olduğu gibi insan hakları ve iş hukuk alanında da uluslararası kamuoyunda itibarı zedelenmektedir. 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu yeniden düzenlenmeli, stajyer ve çırakların özlük hakları korunmalı ve ilk işe giriş tarihi SGK başlangıcı olarak kabul edilmelidir. Gelin, bu yanlıştan bir an önce dönün ve bu mağduriyeti giderin” ifadelerini kullandı.


Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.