AKÇAKOCA MÜFTÜSÜAKÇAKOCA MÜFTÜSÜ

Müftünün “Yüzde 90’ı Sabetayist Ve Müslüman Değil” Sözlerine Tepki

Adana Barosu’ndan Düzce Akçakoca Müftüsünün Selanik Göçmenleri İçin Sarf Ettiği “Yüzde 90’ı Sabetayist Ve Müslüman Değil” Sözlerine Tepki

“Yasal Süreçlerin Takipçisi Ve Müdahili Olacağız”

Adana Barosu’ndan, sosyal medyada görüntülerin yayınlamasıyla infiale yol açan Düzce Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’nun 21.05.2021 tarihinde Karasu İsmail Sadi Camisinde Filistin olayları ve Yahudilere değindiği Cuma vaazında Selanik göçmenlerine atfen “Yüzde 90’ı Sabetayist. Ne demek Sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil” şeklinde ifadeler kullanması, ardından Gezi olaylarıyla bağlantısı olduğu iddiasıyla Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’u da hedef tahtasına koyduğu skandal sözlere sert tepki.

Açıklamada, “Tarihi gerçeklerle bağdaşmayan ve göreviyle hiç ilgisi olmadığı halde Selanik’ten mübadele ile gelen insanlarımızı skandal sözlerle aşağılaması kabul edilemez” denildi.

Söz konusu şahsın kullandığı ifadelerin hem anayasa, hem yasa, hem de İslam dininin esaslarına aykırı olarak ırkçı, bölücü ve halk nezdinde nifak tohumları ekmeye yönelik olduğuna işaret edildi.

“KINIYORUZ”

Baro Başkanlığı tarafından açıklamada;

“Devlet memuriyetiyle, müftülük ve din görevlisi olma vasfıyla kesinlikle bağdaşmayan bu çirkin ve suç içerikli sözlerden dolayı kendisini kınıyoruz.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerden sonra oluşan tepkiler üzerine Düzce Müftülüğünce  “soruşturma başlatılmıştır” açıklaması yapıldı. Ardından Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Karasu Cumhuriyet Başsavcılığınca da ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı belirtilmektedir.

Müftü sıfatına taşıyan bu kişinin mübadele ile ülkemize gelmiş yurttaşlarımıza yönelik çirkin ifadeler yerine  toplumu birlik ve beraberliğe çağırması gerekirdi.

Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek kimsenin haddi de olamaz.  

O nedenle bu hadsiz kişi derhal görevden alınmalıdır.

Bu vesile ile Adana Barosu olarak, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne olan bağlılığımızı bir kez daha ortaya koyarken, başlatılan soruşturma ve yargısal sürecin takipçisi ve açılan davaların müdahili olacağımızın bilinmesini istiyoruz.” İfadelerine yer verildi.

FOTOGRAF DÜZENLEME Hulusi ÇAĞLIYAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir