Yönetmen Bülent Uz, “16.yy’da yani Kanuni Sultan Süleyman Han zamanında Osmanlı toprakları epeyce genişlemiş, buna karşın da refah seviyesi yükselmiştir. Saraydakiler ve etrafındakiler mutlu bir yaşam ve saltanat sürmektedir. Ama Anadolu köylüsü ise sarayın aksine bir yaşam mücadelesi içindeydi.Anadolu köylüsünün baskıcı yönetime karşı direnişlerini Erol Toy’un yazdığı Pir Sultan Abdal oyunu ile anlatmaya çalıştık” dedi.

Dost Oyuncular, ‘Pir Sultan Abdal’ tiyatro oyununu Malatya’da sahneye koydu.
UDİMED & NOVACELLAJANS /ADANA – Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya Şubesinin davet ettiği Adana’nın 65 yıllık amatör tiyatro topluluğu Dost Oyuncular, ‘Pir Sultan Abdal’ tiyatro oyununu Malatya’da sahneye koydu.
Malatya’da Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun büyük ilgi gördü. Oyundan sonra konuşan Dost Oyuncular Yönetmeni Bülent Uz, “16.yy’da yani Kanuni Sultan Süleyman Han zamanında Osmanlı toprakları epeyce genişlemiş, buna karşın da refah seviyesi yükselmiştir. Saraydakiler ve etrafındakiler mutlu bir yaşam ve saltanat sürmektedir. Ama Anadolu köylüsü ise, sarayın aksine bir yaşam mücadelesi içindeydi.Anadolu köylüsünün baskıcı yönetime karşı direnişlerini Erol Toy’un yazdığı Pir Sultan Abdal oyunu ile anlatmaya çalıştık” dedi.
Bülent Uz,yönetmen yardımcılarına, oyunculara, ozanlar Rıfat Hınıs ve Türabi Kaya’ya, Dost Oyuncularını davet eden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şubesi Başkan ve yönetim kurulu üyelerine, kendilerini burada da yalnız bırakmayan tiyatro sever izleyicilere teşekkür etti.
Ozanlar Turabi Kaya ve Rıfat Hınıs’ın sazı ve sözleriyle eşlik ettiği Pir Sultan Abdal oyununda şu sanatçılar rol aldı:
Hasan Butuk, Erna Edis, Süheyla Yanar, Ertuğrul Yılmaz, Mustafa Karasaç, Mehmet Özdek, Tavabil Kaya, Ayhan Burkaş, Mertcan Yıldız, Cenk Altıntop, Hüseyin Evgin, Özkan Erdoğan, Mehmet Murat Balkan, Ali İhsan Şenel, Yaşam Balkan, Ayfer Ünlü, Hasan Ciniviz, Ali Haydar Durmuş, Kerem Gezer, Cem Meriç İzgi, Melih Çelik, Ebru Köker ve küçük oyuncu Ayşe Hınıs.
1
Meral Çetinkaya’ya Özel Ödül! Adana Tiyatro Festivali Görkemli Açılış Yaptı
5826 kez okundu
2
MUSİKİDE ‘DEVRİM’ GİBİ KONSER
4060 kez okundu
3
“OLANAKSIZ YOKTUR” Raflarda: Prof. Dr. Ramazan Abay’dan İlham Veren Hayat Hikâyesi
3117 kez okundu
4
Dört Usta, Bir Sergi: “IV” Yeni Sezona Damgasını Vuruyor
2524 kez okundu
5
Türkiye’de Hrıstiyanlar Arasında Mezhepsel Kriz: Büyük Hesaplaşma Başladı
2211 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.