Erkan Çakıllı/ Haberin Sonu TV/Aydın
CHP’den AKP’ye geçen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, katıldığı bir konserde vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Sahnede yükselen “yuh” sesleri, yerel siyasetteki yön değişimlerine halkın nasıl baktığını bir kez daha gösterdi.
Aydın’da düzenlenen konser etkinliğinde, protokol sıralarında yer alan Özlem Çerçioğlu alana girdiği anda vatandaşların bir kısmı tarafından yoğun şekilde yuhalandı.
Tepki görüntüleri kısa sürede sosyal medyada da hızla yayıldı. Alkış ve ıslık seslerinin karıştığı anlarda, bazı vatandaşların “halkın iradesiyle dalga geçilmez” diye bağırdığı duyuldu.
SİYASİ ARKA PLAN
Uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi saflarında siyaset yapan ve “halkçı başkan” imajıyla bilinen Özlem Çerçioğlu, geçtiğimiz dönemde AKP’ye geçtiğini açıklamıştı.
Bu karar Aydın’da olduğu kadar tüm Ege bölgesinde de tartışma yaratmış, yerel tabanda “siyasi sadakat mi, kişisel hesap mı?” sorusu gündeme gelmişti.
Son yaşanan bu konser tepkisi, halkın bu geçişe verdiği tepkinin sahaya açık bir yansıması olarak yorumlanıyor.
1
Yıldırım; “Yeşil vatanımıza sahip çıkıyoruz”
5934 kez okundu
2
Türk Hristiyan Birliği Kiliseleri Tapu Destekli Kefalet Senediyle Yeni Finans Dönemi Başlattı
4407 kez okundu
3
Ali Yerlikaya: DEAŞ’a Büyük Darbe! 161 Şüpheli Türkiye Genelinde Yakalandı
4373 kez okundu
4
HOŞGÖRÜ SEVGİ VE İYİLİK
3741 kez okundu
5
Son Parti Lideri Murat Çobanoğlu’na Şok Gözaltı! Soruşturma Başlatıldı
3741 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.