Sokak Canlıları Seyhan Belediyesine Emanet

Sokak Canlıları Seyhan Belediyesine Emanet

ABONE OL
2 Mayıs 2021 01:39
Sokak Canlıları Seyhan Belediyesine Emanet
0

BEĞENDİM

ABONE OL
SOKAK CANLILARI SEYHAN BELEDİYESİ’NE EMANET

SEYHAN’DA SOKAK CANLILARI DA YALNIZ DEĞİL!

SEYHAN’DA TAM KAPANMA DÖNEMİNDE SOKAK CANLILARI AÇ, SUSUZ KALMAYACAK

Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan tam kapanma kararının ardından Seyhan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan besleme ekibi, Seyhan’da hiçbir sokak canlısının aç ve susuz kalmaması için görev yapmaya başladı. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Seyhan’da sokak canlıları da yalnız değil. Tam kapanma döneminde sokaktaki dostlarımıza yönelik beslemeye çalışmalarını artırarak devam ediyoruz” dedi.

KAPANMA DÖNEMİNDE SOKAK CANLILARI AÇ VE SUSUZ KALMAYACAK

Seyhan’da sokak hayvanlarının da yaşamını kolaylaştıracak hizmetler üreten Seyhan Belediyesi, tam kapanma döneminde de sokak canlılarını unutmadı. 18 günlük kapanma döneminde sokak canlılarının aç ve susuz kalmaması için Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan ekibin, anlaşma yapılan 4 fabrikadan temin edilen yemek artığı, tavuk kırıntısı ve mamalarla kedi ve köpeklere,  kırık mısır ve buğdaylarla da kuşlara yönelik besleme çalışması aralıksız sürüyor.

SEYHAN’DA TAM KAPANMA DÖNEMİNDE SOKAK CANLILARI AÇ, SUSUZ KALMAYACAK
SEYHAN’DA TAM KAPANMA DÖNEMİNDE SOKAK CANLILARI AÇ, SUSUZ KALMAYACAK
84 NOKTADA BESLEME DEVAM EDİYOR

Tam kapanma döneminde vatandaşlar evindeyken Seyhan Belediyesi’nin görevde olduğunu dile getiren Başkan Akay, bu dönemde sokak canlılarının da aç ve susuz kalmaması için çalıştıklarını söyledi. Sokak canlılarının hayvanseverlerin katkısıyla belirlenen 84 noktada beslendiğini aktaran Akay, “Sokak canlıları da bize emanet. Hayvansever Seyhanlı hemşehrilerimizin içi rahat olsun. Hiçbir sokak canlısının aç ve susuz kalmaması için ekiplerimiz düzenli olarak sokak canlılarının doğal yaşam alanlarında besleme çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Besleme çalışmamıza destek veren fabrika ve işletmelere de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“BİR KAP MAMA, BİR KAP SU”

Havaların ısınmaya başladığına işaret eden Başkan Akay, sokakta yaşayan hayvanların susuzluk çekmemeleri için besleme noktalarına düzenli olarak içme suyu bırakıldığını da kaydetti. Başkan Akay,“100 noktaya yerleştirdiğimiz otomatik suluklarla sokak canlılarının susuz kalmamasını da sağlamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan da sokaktaki dostlarımız için evlerinin önüne bir kap mama ve bir kap su bırakmalarını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Tüm Yorumlar (1)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.