Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /home/u8559022/public_html/wp-content/themes/newsup/single.php on line 88

“TSYD yalnız değildir”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, TSYD’nin İstanbul Levent’teki Tesisleri’ne yönelik saldırı girişimini kınadı.

“TSYD Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tongsir ve Spor Basın Camiasına geçmiş olsun diyor, sorumluların bir an önce yargı önüne çıkarılmasını bekliyoruz” diyen Başkan Cafer Esendemir yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Mevcut yasalarla yönetilmektedir. Hal böyle iken; kamu kurumu niteliğinde olan, üstelik nitelikli eğitim kurumu statüsünde bulunan Haliç Üniversitesi’nin; TSYD Genel Merkezi’nin Levent Tesisleri’ndeki pandemi nedeniyle kapalı olan spor salonunun kapı kilitlerini kırıp, el koymaya yönelik gerçekleştirdiği hareket, tek kelimeyle zorbalık olarak değerlendirilmiş ve camiamız tarafından hoş karşılanmamıştır.

Kardeş kuruluş olarak kabul ettiğimiz Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) kamu yararına dernekler statüsünde olup, binlerce üyeye sahip, spor yazarlarının üst yapı kurumu niteliğindedir. Basın camiasında saygın bir yere sahip olan TSYD ile yaşanan hukuki anlaşmazlığın çözümü zorbalık olmamalıdır. Ülkemizde dağ kanunları değil, Anayasal çerçeve içerisinde görev yapan Bağımsız Türk Yargısı’nın kararları geçerlidir.

Haliç Üniversitesi’nin kendi yükümlülüklerini yerine getirmeyip, var olan sorunun çözümü için sokak kabadayılığına özenen girişimlerini kınıyor, saldırı girişimi ve tesisin kilidinin kırılarak kendi özel güvenlik görevlileri eşliğinde el koyma çabasının doğru olmadığını belirtiyor, Cumhuriyet Savcılığının derhal harekete geçerek, soruşturma başlatmasını bekliyoruz.

TSYD asla yalnız değildir.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti olarak; TSYD’nin yanındayız.

TSYD Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tongsir ve Spor Basın Camiasına geçmiş olsun diyor, sorumluların bir an önce yargı önüne çıkarılmasını bekliyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir